fredag 26 april 2024

inloggad som

Hon öppnar Danske Banks scaleup-verksamhet i Skåne

|  
|  

Nina Berchoux är ny senior relationship manager för Danske Bank Growth, en specialistenhet inom banken med fokus på tillväxtbolag som nu etablerar sig i Skåne.

– Mycket av det internationella kapitalet är koncentrerat till Stockholm, men det finns självklart många intressanta bolag inom scaleup-segmentet även utanför Stockholm. Därför vill vi finnas på plats i Skåne för såväl fysiska möten som möten online, säger Nina Berchoux.

Danske Bank Growth stöttar uppskalningsbolag i deras tillväxtresor, bland annat i form av nätverk för riskkapital och kontakter med affärsänglar. Enheten är också en del av banken som har fått riskmandat, vilket innebär att man fått mandat att finansiera bolag som ännu inte är lönsamma men som man ser potential i. Generellt ska bolagen som Danske Bank Growth arbetar med ha kommit en bit på sin resa.

– Vi har ett brett nätverk i Norden och samarbeten med många aktörer inom scaleup-ekosystemet. Främst ligger fokus på venture-backade bolag, som oftast kommer in på Danske Bank Growth efter en serie A-finansiering. Då har bolagen fått ett värde i affären och passar bättre ihop med vår expertis, säger Nina Berchoux.

Danske Bank Growth finns även i Danmark, Norge och Finland. I Sverige har banken sedan tidigare tre enhetsrepresentanter i Stockholm och en i Göteborg. Nina Berchoux, som har ett flerårigt förflutet på Danske Bank bland annat som kundansvarig, blir bankens första skånska Growth-representant.

Martin Linderoth

Nina Berchoux är ny senior relationship manager för Danske Bank Growth, en specialistenhet inom banken med fokus på tillväxtbolag som nu etablerar sig i Skåne.


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.