fredag 29 september 2023

inloggad som

Prostalund: Ännu en avgång

|  
|  

Först sa hela ledningen upp sig. Nu avgår även huvudägaren Mats Alyhr från styrelsen.

Den märkliga följetongen kring medicinteknikbolaget Prostalund fortsätter. Det började med ett pressmeddelande i tisdags då tre av fyra i bolagets ledning sa upp sig efter meningsskiljaktigheter med styrelsen. På onsdagen kom meddelandet att även vd Johan Wennerholm säger upp sig, eftersom han bedömer att han inte kan styra bolaget utan sin ledningsgrupp.

Senare på dagen, efter Rapidus deadline, meddelade bolaget att huvudägaren och styrelseledamoten Mats Alyhr också avgår med omedelbar verkan. Han var redan på morgonen borttagen från bolagets hemsida.

Ordförande Lars Johansson har tre dagar i rad avböjt att kommentera vad det är som händer i bolaget. I dagens pressmeddelande står följande kommentar från Mats Alyhr:

”Oenigheten mellan mig och avgående vd är ett faktum. Mitt förtroende för den avgående ledningsgruppen och deras kompetens kvarstår. Om min avgång kan hjälpa bolaget att utvecklas i rätt riktning tänker jag absolut inte stå i vägen. Jag kommer fortsatt att vara storägare och stötta bolaget och jag känner mig trygg med min investering. Jag har fullt förtroende för styrelsen och att de kommer driva bolaget i rätt riktning.”

Mats Alyhr är Prostalunds största enskilda ägare med 18,8 procent av kapital och röster. Med dagens aktiekurs är aktierna värda cirka 23 Mkr. Mats Alyhr är baserad på Gotland och är där en regionalt känd entreprenör inom en bred palett av verksamheter. Förutom att ha figurerat i gotländsk press för sin restaurang- och eventverksamhet har han enligt sin Linkedin-sida även intressen i de brittiska medicinteknikbolagen Icardiology och Iurology.

Prostalunds hårt nedkörda aktie steg med 13 procent på torsdagmorgonen.

Rapidus rapporterade här om det första ledningsavhoppet.

Rapidus rapporterade här om Johan Wennerholms avgång.

Gunnar Wrede

Först sa hela ledningen upp sig. Nu avgår även huvudägaren Mats Alyhr från styrelsen.


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad