fredag 19 april 2024

inloggad som

Prostalund: Även vd avgår

|  
|  

I går meddelade medicinteknibolaget att samtliga i ledningen slutar. I dag kommer beskedet att även vd avgår.

De tre som på tisdagen meddelades hoppa av är marknadschefen Göran Dybner, kvalitetschefen Anette Israelsson samt den operativa chefen Erika Carlsson. Kvar, utan ledningsgrupp, satt då vd Johan Wennerholm.

Nu på onsdagen meddelar även Johan Wennerholm att han slutar på sin post. Han kommer dock att sitta kvar till dess att en efterträdare är utsedd, eller senast till den sista mars nästa år.

Som skäl till uppsägningen anges i ett pressmeddelande att ”han ser inte att han har förutsättningarna att driva bolaget utan den kompetens som ledningsgruppen besitter”.

Rapidus sökte förgäves Johan Wennerholm och ordförande Lars Johansson på tisdagen. Inte heller på onsdagen vill de ge några kommentarer. Lars Johansson citeras i pressmeddelandet:

”Först och främst vill jag tacka Johan för hans insatser i Prostalund. Det är ytterst beklagligt att vi har kommit till den här situationen. Det måste finnas ett förtroende mellan ledning och styrelse och parterna måste jobba åt samma håll. Finns inte det är det bättre att skilja på sig för bolagets bästa.”

Johan Wennerholm är förutom vd på Prostalund även styrelseledamot i medicinteknikbolaget Gelexell och driver managmentbolaget Nordic Infrastucture. Han har tidigare haft en lång rad positioner som styrelseledamot, vd eller finanschef i bolag som Inuheat, Invent Medic, Enzymatica och Cellavision.

Gunnar Wrede

I går meddelade medicinteknibolaget att samtliga i ledningen slutar. I dag kommer beskedet att även vd avgår.


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Svensk scampi i Lejonkulan

    Veckans avsnitt av podden Lejonkulan gästas av bolaget Cresponix som ska odla hållbar scampi i Sverige. Det är första gången Jan Dahlqvist bjuder in ett bolag helt utan Skånekopplingar.