fredag 26 april 2024

inloggad som

40 miljoner till Helsingborgsdoldis

|  
|  

Acorai startar en internationell studie med sin mobila blodtrycksmätare och har säkrat 40 miljoner kronor i en pågående nyemission. Innan den stängs i oktober hoppas bolaget på ännu mer.

– Vi har en ledande investerare i Los Angeles. Tanken är att stänga rundan i mitten av oktober, säger Filip Peters, vd och medgrundare till Acorai.

Kapitalet ska gå till kliniska studier, den regulatoriska processen och att bygga upp en säljorganisation.

Acorai inledde i augusti en internationell studie på cirka 1.200 patienter i sex länder. Bolagets teknik baseras på AI-algoritmer och mäter blodtrycket i hjärtat utan invasiva ingrepp.

Sedan starten för fyra år sedan har Acorai tagit in totalt 40 miljoner kronor, och nu blir det alltså minst lika mycket till. I början av augusti blev bolaget beviljat ett snabbspår av USA:s livsmedels- och läkemedelsmyndighet, FDA. Ett så kallat Breakthrough Device Designation.

– Det innebär att vi får förhöjd prioritet när det kommer till den regulatoriska processen och kan ha en pågående dialog med FDA, säger Filip Peters, som just nu befinner sig i Los Angeles för ett samarbete med Cedars-Sinai sjukhuset – ett av de världsledande inom behandling av hjärt- och kärlsjukdom.

– Nästa steg är att göra klart den stora globala studien. Sedan hoppas vi att vara på marknaden i början av 2025. Då är det USA som blir den första marknaden, säger han.

Investerare i bolaget är sedan tidigare Bayer, Loop Capital, KHP Ventures, Life Science Invest och Golden Angel Investors.

Mette Carlbom

Medtechbolaget startar internationell studie. Men mer pengar behövs.


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.