fredag 29 september 2023

inloggad som

Massiveanställda får smärt-app

|  
|  

Lundabolaget Paindrainer samarbetar med speljätten Massive om utvecklingen av Paindrainers smärt-app. Nu får Massives anställda själva använda den.

– Vår app riktas till personer med kronisk smärta och ska stimulera till rörelse och i viss mån ansträngning. Då är det viktigt att den upplevs som lustfylld. Därför är ”gameification” viktigt även för en medicinteknisk app. Vi har sedan flera år ett partnerskap med Massive där de hjälper oss att göra appen mer engagerande. Parnterskapet är mycket värdefullt för oss, säger Erik Frick, Paindrainers vd.

Nästa steg i samarbetet är nu att Massives anställda blir pilottestare av appen.

– Utvidgningen av vårt samarbete som inkluderar en intern lansering på Massive Entertainment markerar en betydande milstolpe på vår kommersiella expansion, fortsätter Erik Frick.

Rapidus skrev den 24 augusti att Pandrainer fått FDA-godkännande och att en investeringsrunda inleds i höst där bolaget siktar på att få in 15 Mkr för en lansering på den amerikanska marknaden.

Paindrainer startades av IT-entreprenören Göran Barkfors, forskaren Maria Klement och Carl Borrebaeck, som också ligger bakom bolag som Immunovia, Alligator Bioscience och Senzagen.

Gunnar Wrede

Lundabolaget Paindrainer samarbetar med speljätten Massive om utvecklingen av Paindrainers smärt-app. Nu får Massives anställda själva använda den.


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad