fredag 29 september 2023

inloggad som

USA nästa för Paindrainer

|  
|  

Paindrainers digitala smärt-app får FDA-godkännande i USA. I höst drar Lundabolaget igång en ny investeringsrunda för att växla upp på den amerikanska marknaden.

Paindrainers digitala verktyg, en app för personer med kronisk smärta, får FDA-registreringsgodkännande som medicinteknisk produkt klass 1 i USA.

– Tidigare har vi endast fått marknadsföra och sälja appen som en wellness-produkt. FDA-godkännandet är otroligt viktigt för oss och det öppnar upp för helt nya möjligheter. Detta är helt i linje med vår strategiska kommersialiseringsstrategi och globalisering av Paindrainer, säger bolagets vd Erik Frick.

I och med godkännandet från det amerikanska läkemedelsverket U.S. Food and Drug Administration (FDA) kan Paindrainer alltså förpackas och säljas inom sjukvården i USA.

– Den professionella marknaden för sjukvård i USA har öppnats upp och nu fokuserar vi på den kommersiella lanseringen på den amerikanska marknaden, säger Erik Frick.

För att kunna snabba på tillväxten i USA kommer Paindrainer under hösten att initiera en ny investeringsrunda.

– Vår förhoppning är att ta in 15 miljoner kronor för att kunna växla upp på den amerikanska marknaden, säger Erik Frick.

Förra hösten tog Paindrainer in 10 Mkr i en finansieringsrunda. Bland bolagets investerare finns förre KappAhl-toppen Christian W Jansson och Mats Leiflands Vasaåsen Konsult. Bolaget startades av IT-entreprenören Göran Barkfors, forskaren Maria Klement och Carl Borrebaeck, som också ligger bakom bolag som Immunovia, Alligator Bioscience och Senzagen.

Martin Linderoth

Lundabolaget får FDA-godkännande och drar snart igång en ny investeringsrunda.


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad