måndag 15 juli 2024

inloggad som

USA nästa för Paindrainer

|  
|  

Paindrainers digitala smärt-app får FDA-godkännande i USA. I höst drar Lundabolaget igång en ny investeringsrunda för att växla upp på den amerikanska marknaden.

Paindrainers digitala verktyg, en app för personer med kronisk smärta, får FDA-registreringsgodkännande som medicinteknisk produkt klass 1 i USA.

– Tidigare har vi endast fått marknadsföra och sälja appen som en wellness-produkt. FDA-godkännandet är otroligt viktigt för oss och det öppnar upp för helt nya möjligheter. Detta är helt i linje med vår strategiska kommersialiseringsstrategi och globalisering av Paindrainer, säger bolagets vd Erik Frick.

I och med godkännandet från det amerikanska läkemedelsverket U.S. Food and Drug Administration (FDA) kan Paindrainer alltså förpackas och säljas inom sjukvården i USA.

– Den professionella marknaden för sjukvård i USA har öppnats upp och nu fokuserar vi på den kommersiella lanseringen på den amerikanska marknaden, säger Erik Frick.

För att kunna snabba på tillväxten i USA kommer Paindrainer under hösten att initiera en ny investeringsrunda.

– Vår förhoppning är att ta in 15 miljoner kronor för att kunna växla upp på den amerikanska marknaden, säger Erik Frick.

Förra hösten tog Paindrainer in 10 Mkr i en finansieringsrunda. Bland bolagets investerare finns förre KappAhl-toppen Christian W Jansson och Mats Leiflands Vasaåsen Konsult. Bolaget startades av IT-entreprenören Göran Barkfors, forskaren Maria Klement och Carl Borrebaeck, som också ligger bakom bolag som Immunovia, Alligator Bioscience och Senzagen.

Martin Linderoth

Lundabolaget får FDA-godkännande och drar snart igång en ny investeringsrunda.


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • Kvinnor i Lejonkulan

  Rapidus podd Lejonkulan har träffat en lång rad driftiga kvinnliga entreprenörer, och då handlar det om intim hälsa, njutning och relationer. Passa på att lyssna när programledare Jan Dahlqvist tar tempen på deras affärsidéer.

 • Ung börs-vd med miljardmål

  Konsultbolaget Solid X vd Filip Alexanderson är en av Sveriges yngsta börs-vd:ar. Han har kammat hem flera utmärkelser för sitt entreprenörskap. Siktet är nu inställt på att tiofaldiga omsättningen till 1 miljard kronor. Här förklarar han hur det ska gå till.

 • Inwido ser ljusning

  Fönsterbolaget Inwido i Malmö levererar en kvartalsrapport som antyder att det värsta kan vara över på bygg- och renoveringsmarknaden. Orderboken växte organiskt med 10 procent i andra kvartalet. Aktien steg tvåsiffrigt på rapporten.

 • Hänt i vecka 28

  Kvartalsrapporter har dominerat veckans nyhetsflöde från de skånska börsbolagen. Det är en blandad kompott med konjunkturmässigt motstridiga signaler som framträder. En rapport som gav aktielyft var Careiums, med vd Christian Walén.