tisdag 22 oktober 2024

inloggad som

Glad sommar!

|  

Kära Rapidusmedlem, den blomstertid nu kommer och Rapidus redaktion drar ned på tempot för en liten tid framåt.

Ett helt sommarlov tar vi dock inte. Vi kommer att skicka ut ett nyhetsbrev per vecka fram till den 14 augusti då vi åter är i full gång. Så även om sommaren är varm och alla är på stranden, utom du som sitter på kontoret och kämpar, tveka inte att tipsa oss när det finns nyheter att förmedla. Jag vågar även utlova ett par intressanta sommarintervjuer med några av vår regions tyngsta namn.

Med denna sommarhälsning vill jag passa på att tacka er för uppmuntran och alla glada tillrop vi fått för förnyelsen av Rapidus.

Vi har breddat innehållet enligt den nyhetsfilosofi som jag tidigare har beskrivit – helt enkelt att Rapidus har ambitionen att bevaka hela Skånes näringsliv, från stort till smått, börsnoterat och onoterat, från norr till söder, öster och väster. Vi lyfter fram människor, ledande befattningshavare, uppfinnare, entreprenörer och styrelseproffs.

Vi har gjort om nyhetsbrevet och sajten. Nu har vi ett modernt system som ger dig en snabb överblick i det mailade nyhetsbrevet och hela artiklarna på sajten. Under varje artikel följer en lista med relaterade artiklar som snabbt ger en överblick över vad vi tidigare skrivit kring bolaget eller personen.

Det enda jag inte är helt nöjd med är att många av er som uppdaterat era lösenord för att logga in på sajten har fått sitt verifikationsmail till mappen för skräppost. Om du inte har hittat verifikationsmailet, ta en titt i skräppostmappen. Rapidus är verkligen inte skräp.

Du ska veta att vi jobbar hårt varje dag för att du ska få din dagliga uppdatering kring näringslivet i vår region. Till hösten väntar nya satsningar som vi tror och hoppas ska locka ännu fler att prenumerera på Rapidus. Det kommer att ge oss mer resurser till att producera ännu mer och bättre journalistik i en positiv spiral.

För att tala riskkapitalspråk – För Rapidus är detta vintage 2023. Det är så riskkapitalister uttrycker startåret för en fond. Detta är året då Rapidus gjorde en nystart. Året karaktäriseras av räntehöjningar och tuffa tider för många. Men härifrån kan det ju bara bli bättre, eller hur? Så utgångsläget är i själva verket rätt bra.

Med detta tackar jag för det gångna läsåret med Rapidus, som jag tog över den redaktionella ledningen av i ungefär halvtid. Jag ser fram emot hösten med stor tillförsikt, men först blir det lite hängmatta, och några sommarintervjuer.

Glad sommar!

Gunnar Wrede

Kära Rapidusmedlem, den blomstertid nu kommer och Rapidus redaktion drar ned på tempot för en liten tid framåt. Ett helt […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Dags för årets 34:or

    Äntligen! Nu är årets lista klar med 34 företagare som är max 34 år – som ska få en eloge för flit, smarthet och framgång.

  • Curastream automatiserar läkarjournal

    Mer tid för patienter och mindre tid på journalskrivande. Det är tanken bakom Curastream AI:s mjukvarulösning som skriver journalen redan medan läkaren pratar med patienten. Här årets första nya 34:a.

  • Peab-ägaren dubblar donationerna

    Mats Paulssonstiftelserna dubblar årets donationer till skånsk life science-forskning. Detta för att hedra att instiftaren och Peab-grundaren Mats Paulsson fyllt 80 år. Så här mycket pengar blir det.

  • Den akuta krisen i Tretton37 är avvärjd

    IT-konsultbolaget Tretton37 från Lund har utretts av Kronofogden för obetalda skatteskulder i mångmiljonklassen. Rapidus kan dock meddela att bolaget har betalt av skulderna. Därmed är den mest akuta krisen i bolaget avvärjd. 


  • Så fungerar venture debt

    Tror du stenhårt på ditt företag men har svårt att få riskkapital genom att sälja aktier? Då kan du se på möjligheten att få ett tillväxtlån från en riskkapitalist. Rapidus krönikör och poddprogramledare Jan Dahlqvist förklarar hur det fungerar.

  • Se upp för vanliga fällan i startups

    Det vimlar av fallgropar för en startup. Även den som hittar kunder och får i gång försäljningen kan falla på målsnöret, till exempel på grund av en illa skött ”cap table”. Men vad är det? Riskkapitalisten Jan Dahlqvist, delar med sig av sina erfarenheter efter 25 år i branschen.

  • Glad midsommar!

    Ännu ett utgivningsår är till ända för Rapidus. Efter mer än 200 nyhetsbrev och 600 artiklar går vi på redaktionen in i sommarutgivning. Det innebär att vi bara ses på måndagar fram till den 12 augusti. Intressanta sommarintervjuer utlovas.

  • Aktietips för sommaren

    Det finns mer än 160 börsnoterade bolag med säte i Skåne. Visst måste några av dessa aktier glädja sina ägare i sommar? Rapidus har pratat med ett par skånska aktierävar som tipsar om aktier som kan få ett sommarmomentum.

  • Sälja eller sälja ut?

    Skånska etablerade företagare skrattar hela vägen till banken när de säljer sina företag. Kommer fler att säljas? Ja, det är högst sannolikt. Det är ju kul för aktieägarna, men tråkigt för regionen.

  • Hur svårt kan det vara med fredlig samlevnad?

    Idag, den 16 maj, är det Internationella dagen för fredlig samlevnad. Dagen är utsedd av FN. Efter Eurovision-veckan, som gett oss Malmöbor en påminnelse på nära håll om hur svårt det är med fredlig samlevnad, känns denna dag som en nyttig påminnelse.

  • Så väcker du journalistens intresse

    Överraskning, känslor och pengar. Det är ingredienser till en artikel som väcker alla Rapidusläsares intresse. Så här gör du för att komma i tidningen.

  • Medtech-bolagen väljer bort Sverige

    Svensk medtech håller världsklass, men det är USA som först får ta del av vår innovation. Vi får nöja oss med gårdagens teknik. Jan Dahlqvist, riskkapitalist och programledare i podden Lejonkulan, gör en spaning.

  • Allsvenskan – en sista idealistisk utpost

    Vilken kvalitet håller svensk elitfotboll egentligen? Är det värt att ompröva den svenska föreningsmodellen för att locka kapital och höja spelkvaliteten? Rapidus chefredaktör Gunnar Wrede gör en betraktelse av fotbollsekonomin.

  • AW med en offensiv försvarsindustri

    Saab flaggar för en möjlig expansion för ubåtsfabriken i Landskrona, utöver vad som tidigare kommunicerats. Det avslöjade Saabs vice ordförande Bert Nordberg på Rapidus AW med försvarsindustrin på onsdagen. Hela panelen ser stora skånska möjligheter inom försvar och säkerhet. Även för civila företag och startups.