fredag 26 april 2024

inloggad som

Glad sommar!

|  

Kära Rapidusmedlem, den blomstertid nu kommer och Rapidus redaktion drar ned på tempot för en liten tid framåt.

Ett helt sommarlov tar vi dock inte. Vi kommer att skicka ut ett nyhetsbrev per vecka fram till den 14 augusti då vi åter är i full gång. Så även om sommaren är varm och alla är på stranden, utom du som sitter på kontoret och kämpar, tveka inte att tipsa oss när det finns nyheter att förmedla. Jag vågar även utlova ett par intressanta sommarintervjuer med några av vår regions tyngsta namn.

Med denna sommarhälsning vill jag passa på att tacka er för uppmuntran och alla glada tillrop vi fått för förnyelsen av Rapidus.

Vi har breddat innehållet enligt den nyhetsfilosofi som jag tidigare har beskrivit – helt enkelt att Rapidus har ambitionen att bevaka hela Skånes näringsliv, från stort till smått, börsnoterat och onoterat, från norr till söder, öster och väster. Vi lyfter fram människor, ledande befattningshavare, uppfinnare, entreprenörer och styrelseproffs.

Vi har gjort om nyhetsbrevet och sajten. Nu har vi ett modernt system som ger dig en snabb överblick i det mailade nyhetsbrevet och hela artiklarna på sajten. Under varje artikel följer en lista med relaterade artiklar som snabbt ger en överblick över vad vi tidigare skrivit kring bolaget eller personen.

Det enda jag inte är helt nöjd med är att många av er som uppdaterat era lösenord för att logga in på sajten har fått sitt verifikationsmail till mappen för skräppost. Om du inte har hittat verifikationsmailet, ta en titt i skräppostmappen. Rapidus är verkligen inte skräp.

Du ska veta att vi jobbar hårt varje dag för att du ska få din dagliga uppdatering kring näringslivet i vår region. Till hösten väntar nya satsningar som vi tror och hoppas ska locka ännu fler att prenumerera på Rapidus. Det kommer att ge oss mer resurser till att producera ännu mer och bättre journalistik i en positiv spiral.

För att tala riskkapitalspråk – För Rapidus är detta vintage 2023. Det är så riskkapitalister uttrycker startåret för en fond. Detta är året då Rapidus gjorde en nystart. Året karaktäriseras av räntehöjningar och tuffa tider för många. Men härifrån kan det ju bara bli bättre, eller hur? Så utgångsläget är i själva verket rätt bra.

Med detta tackar jag för det gångna läsåret med Rapidus, som jag tog över den redaktionella ledningen av i ungefär halvtid. Jag ser fram emot hösten med stor tillförsikt, men först blir det lite hängmatta, och några sommarintervjuer.

Glad sommar!

Gunnar Wrede

Kära Rapidusmedlem, den blomstertid nu kommer och Rapidus redaktion drar ned på tempot för en liten tid framåt. Ett helt […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.


  • Allsvenskan – en sista idealistisk utpost

    Vilken kvalitet håller svensk elitfotboll egentligen? Är det värt att ompröva den svenska föreningsmodellen för att locka kapital och höja spelkvaliteten? Rapidus chefredaktör Gunnar Wrede gör en betraktelse av fotbollsekonomin.

  • AW med en offensiv försvarsindustri

    Saab flaggar för en möjlig expansion för ubåtsfabriken i Landskrona, utöver vad som tidigare kommunicerats. Det avslöjade Saabs vice ordförande Bert Nordberg på Rapidus AW med försvarsindustrin på onsdagen. Hela panelen ser stora skånska möjligheter inom försvar och säkerhet. Även för civila företag och startups.

  • Blåste Akelius liv i skoldebatten?

    Den avblåsta affären där Roger Akelius skulle köpa 25 procent av Academedia är en av de mest bisarra händelser som blivit mediastoff i svenskt näringsliv sedan millennieskiftet. Men det finns en enkel förklaring till att det blev så galet.

  • Börja satsa, sluta spara

    Glädjen med årets mörkaste tid är att det vänder. Frågan är om årets vintersolstånd sammanfaller med ekonomin och framtidsutsikterna. Vi tror det och önskar dig som Rapidusmedlem ett ljusnande 2024.

  • Rapidus ömsar skinn

    Kära Rapidusprenumerant! I dag byter Rapidus skepnad och i fortsättningen kommer sajten att se ut som denna. Du som prenumererar […]

  • Börssnack med Nasdaq

    Det finns i dag ungefär 25 bolag som är redo att notera sig på First North eller huvudlistan. Det sa […]

  • Vår region är viktig, vital – och volatil

    Krönika av Gunnar Wrede Kära läsare. Jag tar nu risken att få mothugg, blir överbevisad och få krypa till korset. […]

  • God Jul! Nu ser vi fram emot ett spännande 2023

    Kära läsare. Med denna krönika stänger vi Rapidus-butiken för i år. Vi är tillbaka igen måndagen den 9 januari. Därför […]

  • Vilken fest när 34orna hyllades

    Under två veckor har Rapidus successivt tillkännagjort årets upplaga av 34orna och i går presenterade vi, i samarbete med PwC, […]

  • Rapidus får ny chefredaktör

    Gunnar Wrede blir ny chefredaktör och ansvarig utgivare för Rapidus. Han kommer in i företaget med en omfattande erfarenhet som […]