lördag 4 maj 2024

inloggad som

Startup värvar Tetra Pak-veteran

|  
|  

Jerry Bengtson, tidigare vd för Tetra Pak, blir ny styrelseordförande för Ideonbolaget Spec-Imaging. Dessutom rekryteras en ny vd i Tomas Eriksson, med erfarenhet från verksamhetsutveckling inom kemisk processindustri.

Spec-Imaging har utvecklat ett litet bärbart analysinstrument för kvalitetskontroll i grumliga vätskor. Det kan användas inom all industri som behöver mäta vattenkvaliteten i sina processer och i avloppsvatten innan det släpps ut.

Bolagets patenterade spektrofotometri-metod har utvecklats vid Lunds universitet och klarar av att mäta koncentrationen av ett stort antal substanser i förorenade vätskor. För grumliga vätskor finns det ingen annan enkel, konventionell teknik på marknaden.

Bolaget har tidigare gjort tester och tillverkar nu ett tiotal uppgraderade prototyper som ska testas i processvätskor och avloppsvatten hos potentiella kunder i höst.

– Min första uppgift är att leda arbetet med testerna hos industriella aktörer. Förhoppningsvis kan vi därefter sälja våra första instrument, säger den nya vd:n Tomas Eriksson.

Tomas Eriksson kommer in med kommersiell erfarenhet från bland andra Nexam Chemical i Lomma och Perstorp AB. Han har även varit vd för Calderys Nordic i Höganäs. Jerry Bengtson avgick som vd för AB Tetra Pak förra året och är nu styrelseproffs.

Elisabet Ottosson

Jerry Bengtson, tidigare vd för Tetra Pak, blir ny styrelseordförande för Ideonbolaget Spec-Imaging. Dessutom rekryteras en ny vd i Tomas […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Finns det ekonomi i delningsekonomi?

    I dagens avsnitt av Lejonkulan sätter riskkapitalisten och affärsängeln Janne Dahlqvist tänderna i delningsekonomin. Kulan gästas av Emelie Nilsson Sträng som grundat företaget Della8.