torsdag 25 april 2024

inloggad som

Sandberg drar igång inkubator

Investeringsbolaget Sandberg Development har tagit in det första bolaget i sin inkubatorsverksamhet. Ett Malmöbaserat bolag som utvecklar smarta glasögon. 

Tanken med en egen inkubator är att investera i startups och kontinuerligt bidra med kompetens, nätverk och lokaler så att bolagen kan accelerera sin tillväxt. Det Malmöbaserade bolaget Xocchiali blir först in i Sandbergs Developments inkubator.  

– Det har varit ett naturligt steg att starta en egen inkubatorverksamhet där vi kan lyfta bolag med stor potential, samtidigt som vi kan dra nytta av och utveckla synergier med våra andra verksamheter, säger Sandberg Developments vd Stefan Persson. 

Xocchiali utvecklar så kallade smarta glasögon för dagligt bruk, genom att förena den verkliga och digitala världen. Det sker genom att lyfta in teknik, sensorer och lösningar i glasögon med bibehållet fokus på design. 

Är fler bolag på väg in i inkubatorn?

– Inte i närtid. Men tanken är att det här ska växa och bli stort. Vi har anställt en person som ska vara ansvarig för verksamheten till hösten, vem det är vill jag inte berätta än, säger Stefan Persson. 

Sandberg Development är ett familjeägt investeringsbolag med bas i Malmö. Bolaget har har tre fokusområden: vattenteknik, trygghet och livskvalitet. Nyligen gjorde Sandberg Development sin första investering utanför Sverige, när man gick in som ny ägare i den italienska diskmaskintillverkaren Silanos.

Sandberg är även största ägare i det börsnoterade läkemedelsföretaget Camurus.

Martin Linderoth 

Smarta glasögon blir första verksamheten.


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så mycket tjänade skånska börs-vd:ar 2023

    Peter Nilsson, vd för Trelleborg, var Skånes bäst betalda börs-vd 2023. Men ytterligare tolv vd:ar tjänade över 10 Mkr. Rapidus har listan över Skånes bäst betalda börs-vd:ar. Så här mycket tjänade de under 2023.

  • Fetast plånbok vinner

    Efter en tolfteplats av fjorton i SHL måste något göras med hockeylaget Malmö Redhwaks. I brist på kommunalt stöd behövs det nya och kreativa samarbeten med näringslivet.

  • Blandad kompott i rapportfloden

    Fortsatt svag efterfrågan medan kostnadsjakt i bolagen putsar resultaten. Det är den trend som går att utläsa ur de skånska börsbolagens rapporter för det första kvartalet, även om bilden är mycket blandad. Vi sammanfattar mer än ett dussin färska skånska rapporter.