onsdag 24 april 2024

inloggad som

Rapidus ömsar skinn

|  

Kära Rapidusprenumerant!

I dag byter Rapidus skepnad och i fortsättningen kommer sajten att se ut som denna. Du som prenumererar på vårt nyhetsbrev har redan märkt att det också har fått nytt utseende. Smaken är som baken, men jag hoppas och tror att du tycker att förändringen är tilltalande. Vi har fräschat upp och moderniserat. 

Därutöver har vi gjort förändringar som innebär stora förbättringar för dig som prenumerant. Vi har nämligen tänkt om från grunden vilket innebär att vi byter produkt, vi går från att vara ett nyhetsbrev till att vara en nättidning. Tanken är alltså att våra artiklar ska läsas på hemsidan, och inte främst här i mailet. Du som prenumerant kommer så klart att fortsätta få ett dagligt nyhetsbrev, måndag till torsdag, men i fortsättningen kommer vi inte att presentera hela artiklar i mailet, utan införa en läs mer-knapp till varje artikel. När du klickar på den kommer du till rätt artikel på hemsidan och kan läsa den i sin helhet här.

För oss på Rapidus innebär detta att vi med den nya hemsidan får det skyltfönster som vi saknat. Vi vill ju ha fler prenumeranter och om de ska upptäcka oss måste vi synas och ha en produkt som till exempel är delbar i sociala medier.

För dig innebär det ett extra klick. Men det innebär också en förbättrad överskådlighet. Sajtens förstasida hoppas jag kommer att upplevas som ett aptitligt smörgåsbord med våra senaste nyheter. Direkt under varje artikel finns relaterade artiklar ur vårt enorma arkiv som byggts upp av 23 års bevakning av skånskt näringsliv.

För att läsa oss på hemsidan måste du såklart logga in. Vårt innehåll är ju exklusivt för våra prenumeranter. Jag är medveten om att det sannolikt är väldigt få av er som har koll på era användarnamn och lösenord till Rapidus. Ni har ju inte behövt använda dem.

Det är dock inte svårt att fixa ett nytt lösenord. Klicka bara på ”Logga in” här högst upp på sidan, klicka sedan på ”Glömt lösenordet” och fyll i den mailadress som du får ditt nyhetsbrev till. Följ sedan instruktionerna.

Gillar du Rapidus och vill testa, eller rekommendera oss till en vän eller kollega? Nu kan du passa på att teckna en gratis prenumeration. Klicka då på den svarta knappen högst upp och fyll i formuläret. Passa på nu – den 1 juli höjer vi priset för nya prenumeranter och förnyelser. Vi känner av inflationen som alla andra och Rapidus har inte höjt priset på 15 år.

Varmt välkommen till nya Rapidus!

Gunnar Wrede, chefredaktör

Kära Rapidusprenumerant! I dag byter Rapidus skepnad och i fortsättningen kommer sajten att se ut som denna. Du som prenumererar […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Här är Årets Rapidusföretag

    På tisdagskvällen ställde Rapidus och Vinge till med fest när Årets Rapidusföretag och Årets Friskt Vågat skulle koras för 23:e året i rad.

  • Spelet bakom Academedia-affären 

    I början av året ville Mellby Gård sälja sitt innehav i friskolejätten Academedia till mångmiljardären Roger Akelius. Men efter massiv kritik drog sig Mellby Gård ur affären. Mellby Gårds vd Johan Andersson ger Rapidus en exklusiv inblick i vad som egentligen hände.

  • Positivt i skånska rapporter

    Beijer Ref levererar en rökare i krysset, medan fastighetsbolagens nedskrivningar verkar ha tagit slut. Det är huvudpunkterna i dagens rapporter från de stora skånska börsbolagen.


  • Allsvenskan – en sista idealistisk utpost

    Vilken kvalitet håller svensk elitfotboll egentligen? Är det värt att ompröva den svenska föreningsmodellen för att locka kapital och höja spelkvaliteten? Rapidus chefredaktör Gunnar Wrede gör en betraktelse av fotbollsekonomin.

  • AW med en offensiv försvarsindustri

    Saab flaggar för en möjlig expansion för ubåtsfabriken i Landskrona, utöver vad som tidigare kommunicerats. Det avslöjade Saabs vice ordförande Bert Nordberg på Rapidus AW med försvarsindustrin på onsdagen. Hela panelen ser stora skånska möjligheter inom försvar och säkerhet. Även för civila företag och startups.

  • Blåste Akelius liv i skoldebatten?

    Den avblåsta affären där Roger Akelius skulle köpa 25 procent av Academedia är en av de mest bisarra händelser som blivit mediastoff i svenskt näringsliv sedan millennieskiftet. Men det finns en enkel förklaring till att det blev så galet.

  • Börja satsa, sluta spara

    Glädjen med årets mörkaste tid är att det vänder. Frågan är om årets vintersolstånd sammanfaller med ekonomin och framtidsutsikterna. Vi tror det och önskar dig som Rapidusmedlem ett ljusnande 2024.

  • Glad sommar!

    Kära Rapidusmedlem, den blomstertid nu kommer och Rapidus redaktion drar ned på tempot för en liten tid framåt. Ett helt […]

  • Börssnack med Nasdaq

    Det finns i dag ungefär 25 bolag som är redo att notera sig på First North eller huvudlistan. Det sa […]

  • Vår region är viktig, vital – och volatil

    Krönika av Gunnar Wrede Kära läsare. Jag tar nu risken att få mothugg, blir överbevisad och få krypa till korset. […]

  • God Jul! Nu ser vi fram emot ett spännande 2023

    Kära läsare. Med denna krönika stänger vi Rapidus-butiken för i år. Vi är tillbaka igen måndagen den 9 januari. Därför […]

  • Vilken fest när 34orna hyllades

    Under två veckor har Rapidus successivt tillkännagjort årets upplaga av 34orna och i går presenterade vi, i samarbete med PwC, […]

  • Rapidus får ny chefredaktör

    Gunnar Wrede blir ny chefredaktör och ansvarig utgivare för Rapidus. Han kommer in i företaget med en omfattande erfarenhet som […]