torsdag 25 april 2024

inloggad som

Ny vd till Aegirbio

|  
|  

Bioteknikföretaget Aegirbio i Lund byter vd. In kommer holländaren Marco Witteveen och ersätter Bradley Messmer.

“Jag har arbetat med styrelsen som affärskonsult den senaste månaden som en del av planerna för bolagets kurs framöver. Möjligheten att få vara en del i att slutföra och implementera denna plan var ett enkelt beslut att fatta. Detta företag vilar på solid och intressant teknologi och jag är glad att Brad kommer att vara tillgängligmed sin vetenskapliga expertis för att stödja mig i detta”, skriver Marco Witteveen i ett pressmeddelande.

Aegirbio har varit i blåsväder på senare tid. I mars övervägde Nasdaq en avnotering av bolaget, men nöjde sig med vite om 1,2 miljoner kronor.

Aegirbios aktie blev en spekulationsraket under 2021 på planer på att sälja covidtester. Bolaget hamnade dock i Nasdaqs fokus efter en lång rad märkliga nyheter. Bland annat ska bolaget ha gjort affärer med en partner som misstänks för momsbedrägeri, Aegirbio hade trissat upp förväntningar om försäljning av ett covidtest i Asien som bolaget sedan fått backa från, och bolaget ska ha underlåtit att berätta att man fått avslag från det svenska Läkemedelsverket om dispens för hemtester i Sverige.

Bioteknikföretaget Aegirbio i Lund byter vd.


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så mycket tjänade skånska börs-vd:ar 2023

    Peter Nilsson, vd för Trelleborg, var Skånes bäst betalda börs-vd 2023. Men ytterligare tolv vd:ar tjänade över 10 Mkr. Rapidus har listan över Skånes bäst betalda börs-vd:ar. Så här mycket tjänade de under 2023.

  • Fetast plånbok vinner

    Efter en tolfteplats av fjorton i SHL måste något göras med hockeylaget Malmö Redhwaks. I brist på kommunalt stöd behövs det nya och kreativa samarbeten med näringslivet.

  • Blandad kompott i rapportfloden

    Fortsatt svag efterfrågan medan kostnadsjakt i bolagen putsar resultaten. Det är den trend som går att utläsa ur de skånska börsbolagens rapporter för det första kvartalet, även om bilden är mycket blandad. Vi sammanfattar mer än ett dussin färska skånska rapporter.