fredag 19 april 2024

inloggad som

Ledningsrokad i Mildef

Försvarsmaterielföretaget Mildef i Helsingborg stuvar om i ledningen. Nytillträdd vd sedan i fredags är Daniel Ljunggren, tidigare finanschef, en vakans som nu fylls av Viveca Johnsson som kommer från samma roll på börsföretaget Nederman.

Ledningsrokaden har från början utlösts av att Mildefs mångårige vd Björn Karlsson valt att ta rollen som styrelseordförande. Daniel Ljunggren (i bild) har arbetat på Mildef i elva år varav flera år som finanschef.

– Jag kommer att fortsätta på inslagen väg för bolaget vilket innebär att vi ska fortsätta växa. Men jag kommer att tillföra en betoning på att tillväxten ska ske med lönsamhet, att vi ska ha starka kassaflöden som kan finansiera tillväxten, samt att vi ska tillbaka till utdelning efter att den ställdes in i fjol, säger Daniel Ljunggren.

Viveca Johnsson kommer från det förhållandevis större bolaget Nederman, som tillverkar utrustning för industriell luftrening, även det ett Helsingborgsföretag.

Ytterligare ett nytt namn i Mildef är Bengt-Arne Molin, som vid bolagsstämman den 25 maj valdes till styrelseledamot. Han har bland annat varit vice vd på Sony Ericsson i Lund med ansvar för produktutveckling och teknikchef på Axis. Sedan 2016 är han styrelseproffs och sitter i en lång rad styrelser för onoterade bolag.

Mildef tillverkar IT-produkter för militärt bruk och har haft ett rejält uppsving i samband med att Nato-länderna börjat öka sina försvarsbudgetar och dessutom intensifierat en samordning efter Ukrainakrigets utbrott.

Mildef skruvade i höstas upp sitt tillväxtmål från 15 procent till 25 procent i årlig omsättningstillväxt. Detta ska ske med en EBITDA-marginal på 10 procent. Under årets första kvartal växte bolagets försäljning med 100 procent jämfört med samma kvartal året innan och marginalen var 12 procent.

– Vi är i en fas där vi behöver dra ned på tempot lite och komma i kapp oss själva. Sedan 2021 har vi gjort tre förvärv som vi ska se till att integrera på ett bra sätt, säger Daniel Ljunggren.

Gunnar Wrede

Försvarsmaterielföretaget Mildef i Helsingborg stuvar om i ledningen.


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Svensk scampi i Lejonkulan

    Veckans avsnitt av podden Lejonkulan gästas av bolaget Cresponix som ska odla hållbar scampi i Sverige. Det är första gången Jan Dahlqvist bjuder in ett bolag helt utan Skånekopplingar.