onsdag 24 april 2024

inloggad som

Danskarna som vill bli störst i Sverige

|  
|  

Horsens-baserade Multicheck, som säljer kontrollutrustning bland annat till livsmedels- och läkemedelsindustrin, värvar en ny vd till sitt svenska dotterbolag i Klippan. Hans uppgift är att göra det danska bolaget störst i Sverige i sin bransch.

– Tanken är att bredda produktportföljen och ta större marknadsandelar i Sverige, med målet att få samma marknadsledande ställning som vi har i Danmark. Men branschen är betydligt större i Sverige, säger Stefan Hagman, ny vd för Multicheck i Sverige.

Multicheck är leverantör av framför allt inspektionsutrustning, kontrollvågar, märkningsutrustning och metalldetektorer. Bland de danska kunderna finns livsmedelsföretag som HK Scan Denmark och Danrice samt förpackningsbolaget GM Pack.

Det svenska dotterbolaget är baserat i Östra Lyngby, nordost om Helsingborg, och planen är att öppna minst ett nytt kontor i Sverige i år.

– Organisationen ska växa, både i Skåne och övriga Sverige. Det är en stor satsning, säger Stefan Hagman.

Han jobbade senast för konkurrenten Scanvaegt Systems där han var försäljningschef. En annan stor spelare i branschen är Mettler-Toledo, som är noterat på New York-börsen och har svensk bas i Stockholm.

Emiliano

Hans uppgift är att göra det danska bolaget störst i Sverige i sin bransch.


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Här är Årets Rapidusföretag

    På tisdagskvällen ställde Rapidus och Vinge till med fest när Årets Rapidusföretag och Årets Friskt Vågat skulle koras för 23:e året i rad.

  • Spelet bakom Academedia-affären 

    I början av året ville Mellby Gård sälja sitt innehav i friskolejätten Academedia till mångmiljardären Roger Akelius. Men efter massiv kritik drog sig Mellby Gård ur affären. Mellby Gårds vd Johan Andersson ger Rapidus en exklusiv inblick i vad som egentligen hände.

  • Positivt i skånska rapporter

    Beijer Ref levererar en rökare i krysset, medan fastighetsbolagens nedskrivningar verkar ha tagit slut. Det är huvudpunkterna i dagens rapporter från de stora skånska börsbolagen.