torsdag 25 april 2024

inloggad som

Pitchardag på Minc

På måndagen var det dags för den sjunde upplagan av Minc Capital Day. Tio startups slogs om investerarnas miljoner.

Malmö stads uppstartshubb Minc arrangerar varje år Minc Capital Day. Eventet sammanför tio lovande startups som får pitcha sina affärsidéer inför potentiella investerare. Bolagen verkar inom områden som medtech, foodtech och spelutveckling. De flesta av bolagen har en färdig produkt och är redan igång med att ta in kunder.

– Den gemensamma nämnaren är att samtliga bolag har en imponerande tillväxtpotential. Bolagen kommer dels från Minc, men också från andra innovationsmiljöer i exempelvis Helsingborg, Kristianstad och Lund, säger Mincs vd Daniel Persson.

I år var 90-talet affärsänglar och investerare på plats under eventet. Bolagen som pitchar söker 1 till 5 miljoner kronor och är utvalda efter ett antal kriterier.

– Det handlar både om affärsmässiga kriterier, men också om andra värden. Tech-branschen har till exempel en stor utmaning när det gäller jämställdhet och på Minc är vi extra glada om ett bolag har en kvinnlig grundare eller medgrundare, säger Daniel Persson.

Elisabeth Yllfors, Anita Otterheim och Mette Gross från investeringsnätverket OctaQuest har besökt Minc Capital Day flera gånger.

– Det är ett bra tillfälle att hitta såväl intressanta bolag som nya innovationer. Vid tillfälle har vi investerat i något av de pitchande bolagen. Oftast får man upp ögonen för ett bolag som vi sedan bokar in ett möte med för vidare diskussioner, säger Anita Otterheim (i mitten).

Fredrik Eklöf från Emotional Fitness var först ut att pitcha under Minc Capital Day (bilden).

Martin Linderoth

På måndagen var det dags för den sjunde upplagan av Minc Capital Day. Tio startups slogs om investerarnas miljoner. Malmö […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så mycket tjänade skånska börs-vd:ar 2023

    Peter Nilsson, vd för Trelleborg, var Skånes bäst betalda börs-vd 2023. Men ytterligare tolv vd:ar tjänade över 10 Mkr. Rapidus har listan över Skånes bäst betalda börs-vd:ar. Så här mycket tjänade de under 2023.

  • Fetast plånbok vinner

    Efter en tolfteplats av fjorton i SHL måste något göras med hockeylaget Malmö Redhwaks. I brist på kommunalt stöd behövs det nya och kreativa samarbeten med näringslivet.

  • Blandad kompott i rapportfloden

    Fortsatt svag efterfrågan medan kostnadsjakt i bolagen putsar resultaten. Det är den trend som går att utläsa ur de skånska börsbolagens rapporter för det första kvartalet, även om bilden är mycket blandad. Vi sammanfattar mer än ett dussin färska skånska rapporter.