onsdag 17 april 2024

inloggad som

Spänningen stiger i Camurus

|  
|  

Camurus i Lund redovisar en 40-procentig försäljningsökning av läkemedlet Buvidal mot opioidberoende. Tillväxten ackompanjeras av en rejäl vinstökning och inom kort väntas besked om tillstånd i USA.

Rapidus redovisade i februari att Camurus vände till vinst under 2022. Tillväxten fortsatte under det första kvartalet där Buvidal utgjorde nästan all försäljning på totalt 282 miljoner kronor. Rörelseresultatet blev 74 miljoner kronor.

Buvidal säljs i Europa och Australien och fler marknadsgodkännanden har trillat in under första kvartalet. Företagets stora nummer är dock förhoppningar om ett godkännande av substansen i USA, som är en gigantisk marknad för opioidberoende. I USA går läkemedlet under namnet Brixadi och här jobbar Camurus med licenspartnern Braeburn. Ett besked från läkemedelsmyndigheten FDA väntas den 23 maj.

”Vi bedömer att marknadspotentialen för Brixadi vid ett rimligt positivt scenario överstiger 1 miljard dollar i årsförsäljning”, skriver Fredrik Tiberg i rapporten.

Camurus är noterat på Stockholmsbörsens mid cap-lista med ett börsvärde på 13,8 miljarder kronor. Huvudägare med 40 procent av aktierna är det Malmöbaserade investmentbolaget Sandberg Development.

Gunnar Wrede

Camurus i Lund redovisar en 40-procentig försäljningsökning av läkemedlet Buvidal mot opioidberoende. Tillväxten ackompanjeras av en rejäl vinstökning och inom […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • Miljonregn över skånska startups

  ,
  Almi Invest har säkrat 1,6 miljarder kronor till nya investeringar, ett glädjebesked för svenska entreprenörer. Nu kan Rapidus avslöja hur stor del av kakan som går till skånska bolag. 

 • Det offentliga räds inte NIS2

  I EU-direktivet NIS2 omfattas såväl kommuner som lärosäten och Region Skåne i sin helhet av nya cybersäkehetsregleringar. Trots att flera kommuner har blivit hackade så sent som i år anser stora skånska förvaltningar att de redan lever upp till de nya kraven.

 • Sandberg donerar 100 Mkr

  Sandberg Development donerar 10 miljoner kronor per år i tio år till Malmö universitet. Pengarna ska gå till universitetets vattenforskning.