lördag 27 april 2024

inloggad som

Han är ny ordförande i Innovation Skåne

Peter Danielsson tar över taktpinnen i Innovation Skåne. Enligt honom står Skåne inför stora samhällsutmaningar, som måste lösas med innovation.

Peter Danielsson är moderat ledamot i regionfullmäktige i Region Skåne och andre vice ordförande för Sveriges Kommuner och Regioner. Nu ska han i rollen som nyvald ordförande i Region Skånes innovationsbolag, Innovation Skåne, leda arbetet med att utveckla det skånska samhället och få bukt med regionens samhällsproblem.

– Samhället står inför stora utmaningar inom flera områden, bland annat klimatproblematiken och kompetensförsörjningen. I Skåne har vi dessutom låg jobbtillväxt. För att lösa dessa samhällsproblem och andra krävs mer innovation, det vill säga att vi hittar nya lösningar och sätt att arbeta på, säger Peter Danielsson.

Vad som konkret står först på agendan vill Peter Danielsson inte avslöja, men han ser det faktum att både vd Lotta Törner och han själv är nya i organisationen som en möjlighet till nya perspektiv på Innovation Skånes verksamhet.

– Jag tar med mig bred erfarenhet från olika nivåer inom politiken och näringslivet, och ser fram emot att tillsammans med styrelsen, vd och medarbetarna arbeta för ökad innovation till gagn för skåningarna.

Fram till förra året var Peter Danielsson ordförande i Helsingborg stad, en post han satt på i sexton år. Under hans ledning gjordes stora satsningar på just innovation med ambitionen att bli en av Europas mest innovativa städer. Peter Danielsson tar över ordförandeskapet i Innovation Skåne från Louise Eklund, riksdagsledamot för Liberalerna, som suttit på posten föregående mandatperiod.

Martin Linderoth

Peter Danielsson tar över taktpinnen i Innovation Skåne. Enligt honom står Skåne inför stora samhällsutmaningar, som måste lösas med innovation. […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.