fredag 9 juni 2023

inloggad som

Borrebaeck lämnar Immunovia

|  
|  

Carl Borrebaeck lämnar Immunovia och rollen som styrelseordförande. Han behåller dock sin storägarpost i Lundabolaget, som han grundade 2007.

– Det är en naturlig utveckling som jag har planerat i några år. Bolaget har gått in i en ny fas och då behövs ny expertis. I dag är Immunovia ett produktbolag, med fokus på att bygga upp en försäljningsorganisation i USA, säger Carl Borrebaeck till Rapidus.

Immunovia har utvecklat ett test för tidig diagnos av cancer i bukspottskörteln. Tidigare i vår genomförde bolaget, som är noterat på Stockholmsbörsens small cap-lista, en företrädesemission som tecknades till 75 procent. Det tillförde bolaget 151 miljoner kronor som ska användas för att marknadsföra testet i USA.

– Det jag gillar bäst är stegen innan, att utveckla en idé från labb till marknad. Det var det jag och mitt team gjorde, utvecklade världens första test för tidig diagnostik av pankreacancer. Jag är inte så intresserad av att utveckla incitamentsprogram för säljare i USA, säger Carl Borrebaeck.

Han är alltjämt en av Immunovias tre största aktieägare men ställer alltså sin styrelseplats till förfogande vid nästkommande årsstämma.

För drygt två år sedan lämnade han, liksom hela styrelsen, även Alligator Bioscience. Det var i protest mot nomineringskommitténs arbete. Carl Borrebaeck grundade Alligator 2001.

– Men jag har kvar mycket Alligator-aktier och önskar den nya ledningen all lycka i världen. Jag tror fortfarande på bolaget och den nya vd:n är väldigt duktig.

Carl Borrebaeck ska nu fokusera på nya projekt, uppstartsbolaget Paindrainer, nybildade Uptake Bio och First North-bolaget Senzagen, som han grundade 2010.

Emiliano Strauss

Carl Borrebaeck lämnar Immunovia och rollen som styrelseordförande. Han behåller dock sin storägarpost i Lundabolaget, som han grundade 2007. – […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


Vårt stora arkiv är ett unikt dokument över Öresundsregionens näringsliv

Samarbetspartners

Castellum
Zacco
pwc
Hypergene
Sparbanken Skåne
Lindahl