fredag 26 april 2024

inloggad som

Borrebaeck lämnar Immunovia

|  
|  

Carl Borrebaeck lämnar Immunovia och rollen som styrelseordförande. Han behåller dock sin storägarpost i Lundabolaget, som han grundade 2007.

– Det är en naturlig utveckling som jag har planerat i några år. Bolaget har gått in i en ny fas och då behövs ny expertis. I dag är Immunovia ett produktbolag, med fokus på att bygga upp en försäljningsorganisation i USA, säger Carl Borrebaeck till Rapidus.

Immunovia har utvecklat ett test för tidig diagnos av cancer i bukspottskörteln. Tidigare i vår genomförde bolaget, som är noterat på Stockholmsbörsens small cap-lista, en företrädesemission som tecknades till 75 procent. Det tillförde bolaget 151 miljoner kronor som ska användas för att marknadsföra testet i USA.

– Det jag gillar bäst är stegen innan, att utveckla en idé från labb till marknad. Det var det jag och mitt team gjorde, utvecklade världens första test för tidig diagnostik av pankreacancer. Jag är inte så intresserad av att utveckla incitamentsprogram för säljare i USA, säger Carl Borrebaeck.

Han är alltjämt en av Immunovias tre största aktieägare men ställer alltså sin styrelseplats till förfogande vid nästkommande årsstämma.

För drygt två år sedan lämnade han, liksom hela styrelsen, även Alligator Bioscience. Det var i protest mot nomineringskommitténs arbete. Carl Borrebaeck grundade Alligator 2001.

– Men jag har kvar mycket Alligator-aktier och önskar den nya ledningen all lycka i världen. Jag tror fortfarande på bolaget och den nya vd:n är väldigt duktig.

Carl Borrebaeck ska nu fokusera på nya projekt, uppstartsbolaget Paindrainer, nybildade Uptake Bio och First North-bolaget Senzagen, som han grundade 2010.

Emiliano Strauss

Carl Borrebaeck lämnar Immunovia och rollen som styrelseordförande. Han behåller dock sin storägarpost i Lundabolaget, som han grundade 2007. – […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så mycket tjänade skånska börs-vd:ar 2023

    Peter Nilsson, vd för Trelleborg, var Skånes bäst betalda börs-vd 2023. Men ytterligare tolv vd:ar tjänade över 10 Mkr. Rapidus har listan över Skånes bäst betalda börs-vd:ar. Så här mycket tjänade de under 2023.

  • Fetast plånbok vinner

    Efter en tolfteplats av fjorton i SHL måste något göras med hockeylaget Malmö Redhwaks. I brist på kommunalt stöd behövs det nya och kreativa samarbeten med näringslivet.

  • Blandad kompott i rapportfloden

    Fortsatt svag efterfrågan medan kostnadsjakt i bolagen putsar resultaten. Det är den trend som går att utläsa ur de skånska börsbolagens rapporter för det första kvartalet, även om bilden är mycket blandad. Vi sammanfattar mer än ett dussin färska skånska rapporter.