tisdag 3 december 2024

inloggad som

…och Lime utmanar Getaccept

|  
|  

CRM-jätten Lime Technologies lanserar ett så kallat CPQ-system, som automatiserar skapandet av offerter. Lime blir därmed lokal konkurrent till Getaccept, som grundades av en Lime-avhoppare.

– Det finns många konkurrenter när det kommer till CPQ, som Getaccept eller Vloxq i Stockholm. Sådana fristående lösningar täcker dock bara en del av säljprocessen. Vår lösning är en del av vår större och fullständiga CRM-lösning, som nu kan sköta hela kundresan, säger Magnus Fagerlund, produktchef på Lime.

Betyder det att ni nu slår ut konkurrensen?

– Nej, de mindre systemen har mer nischade specialfunktioner som kan vara viktiga för vissa kundgrupper. Konkurrens är nyttigt, jag tror att vi gynnar varandra här i regionen. Dessutom är våra konkurrenter också våra partners. Vi har tillägg för att integrera deras program i vårt CRM-system.

CPQ står för ”configure, price, quotes”, eller ”konfigurera, pris, offert”, och är i grunden ett system för att automatiskt generera offerter. Systemen baseras på kundernas artikelregister, som uppdateras med rätt pris och aktuella marginaler.

Enligt Limes studier ödslar säljare – som är en av Lundabolagets största kundgrupper – mycket arbetstid på att skapa och kontrollera offerter. Med hjälp av CPQ kan processen snabbas på rejält, samtidigt som risken för slarvfel minskar, menar Magnus Fagerlund.

– Detta är en viktig komponent i vår utlandsexpansion, då vi har märkt att det är en funktion som efterfrågas av många kunder internationellt, säger han.

Emiliano Strauss

CRM-jätten Lime Technologies lanserar ett så kallat CPQ-system, som automatiserar skapandet av offerter. Lime blir därmed lokal konkurrent till Getaccept, […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Därför köper danska staten Kastrup

    Danska staten köper ut Köpenhamns flygplats Kastrup från börsen. Danmark, som även gått in som ägare i räddningen av SAS, tar därmed ett helhetsgrepp om landets flyginfrastruktur.

  • Han går från blåsväder till värme

    Rapidus skrev den 18 september att Patrik Melin med omedelbar verkan och på egen begäran lämnade sitt jobb som finanschef på Doxa. Avhoppet kom bara några veckor efter att Doxas vd Victor Persson lämnat sin post.

  • Ambassadören: Bestäm er

    Att man från Skåne lobbar okoordinerat för tre nya fasta förbindelser över Öresund är inte bästa strategin om man vill få till en av dem. Det säger Sveriges ambassadör i Danmark, Hans Wallmark.


  • Nytt kapital till digital tvilling

    Det Malmöbaserade mjukvarubolaget Emission Twin stänger en nyemission och Hypergenes grundare tar en operativ roll. Det här ska bolaget göra med pengarna.

  • Gridly byter vd – hon ska leda globala expansionen

    Helsingborgsföretaget Gridly ändrar i ledningen och tar för första gången in en vd utifrån. När bolaget tar sikte mot nya branscher är det Anna Albinsson som ska visa vägen.

  • Kändisbolaget får ny chans

    Malmöbolaget Freedrum Studios ser ut att överleva igen. Detta sedan konkursförvaltaren sålt tillgångarna i bolaget till nygamla ägare.

  • Ung entreprenör skapar sökmotor för vetenskapliga artiklar

    Hector Fioretos med det nystartade AI-bolaget Wayless vill hjälpa biomedicinska forskare att navigera i havet av vetenskapliga artiklar.

  • Vultus säljer till norrmän

    Jordbruksteknikbolaget Vultus i Lund ger upp och säljer hela sitt inkråm till ett norskt bolag. – Vi prickade värsta börsperioden på 20 år, säger vd Per Karlsson.

  • Tech-profil ska leda forskningsbolag till marknaden

    Ideonbolaget Pluvioflows algoritm ska göra samhällen mer redo att hantera översvämningar. Nu vänder sig bolaget till marknaden med en ny vd och en känd tech-profil som ordförande.

  • Lättnadsrally i Thule

    Börsbolagens rapporter för årets tredje kvartal fortsätter att strömma in. Bland dagens rapporter finns Haki Safety, Swedencare, Lime Technologies och Thule som fick aktiemarknaden att pusta ut.

  • Den akuta krisen i Tretton37 är avvärjd

    IT-konsultbolaget Tretton37 från Lund har utretts av Kronofogden för obetalda skatteskulder i mångmiljonklassen. Rapidus kan dock meddela att bolaget har betalt av skulderna. Därmed är den mest akuta krisen i bolaget avvärjd. 

  • Kronofogden utreder Tretton37

    För drygt en månad sedan kunde Rapidus avslöja krisen i det en gång så framgångsrika IT-konsultbolaget Tretton37 från Lund. Nu utreds bolaget av Kronofogden för en obetald skatteskuld – och klockan tickar.

  • Tufft läge för Crunchfish

    Finanserna är fortsatt pressade i Malmöbaserade Crunchfish. Bolaget tar nu in mer pengar från ägarna, men det står redan klart att rundan inte kommer att bli fulltecknad.