måndag 29 april 2024

inloggad som

Offentlig sektor nästa för Handiscover

|  
|  

Pandemin tvingade Malmöbolaget Handiscover till att skifta affärsfokus till B2B-affärer. Nu vänder sig bolaget även till offentlig sektor och har landat Helsingborg stad som kund.

Handiscovers första affärsidé var att samla data om tillgänglighetsanpassning för personer med funktionsvariationer och utveckla en webbaserad resetjänst för målgruppen. I dag ligger den idén på is. Efter att pandemin slagit ut resebranschen skiftade Handiscover fokus till att sälja tjänster som utvärderingar och utbildningar om tillgänglighetsanpassning, till företag.

– Vi har lyckats väl med vår B2B-satsning och byggt upp en affärsmodell som fungerar i många branscher. Vi hjälper kunderna att öka tillgängligheten för funktionsvarierade och att kommunicera om den via deras egna kanaler, säger Handiscovers grundare och vd Sebastien Archambeaud.

Förra året omsatte bolaget strax under miljonen och i år är prognosen att åtminstone dubbla det. Men för att nå fram behöver Handiscover genomföra en nyemission, i hopp om att få in 0,5-1 miljon kronor.

De senaste två åren har bolaget finansierats av ett EU-bidrag på 1,6 miljoner euro från EIC Accelerator, plus en investering på 1,5 miljoner euro från EIC Fund.

– Vi närmar oss break even. Vi når det nog inte på helårsbasis, men från och med tredje eller fjärde kvartalet i år hoppas vi vara lönsamma.

Handiscovers nya kunder utgörs till exempel av kontorsfastigheter, köpcentrum, museum, hotell och nu även offentlig sektor. Det senaste projektet är en genomgång av 26 lekplatser i Helsingborg.

– Vi ska granska tillgänglighetsanpassningen på kommunens mest besökta lekplatser. Det kan förhoppningsvis leda till fler liknande affärer. Offentliga miljöer har alltid ögonen på sig, det är väldigt många platser bara i Skåne som måste vara anpassade för alla.

Emiliano Strauss

Pandemin tvingade Malmöbolaget Handiscover till att skifta affärsfokus till B2B-affärer. Nu vänder sig bolaget även till offentlig sektor och har […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.