måndag 2 oktober 2023

inloggad som

Beijer Electronics Group blir Ependion

Malmöbaserase teknikkoncernen Beijer Electronics Group byter namn till Ependion.

– Det finns många företag som heter något med Beijer och vi är trötta på sammanblandningar. Det hela har inte blivit bättre av att vi har ett affärsområde i koncernen som också heter Beijer Electronics. Därför är det på sin plats med ett namnbyte, säger vd Jenny Sjödahl.

Namnet Ependion hämtar inspiration från det grekiska ordet för investeringar och påminner om koncernens huvuduppgift: att investera i människor, teknologier och produkter, skriver koncernen i ett pressmeddelande.

Beijer Electronics Group är noterat på Stockholmsbörsens mid cap-lista med ett börsvärde på 2,9 miljarder kronor. Bolaget har på senare tid genomgått en vändning och aktien har på ett år stigit med 45 procent, trots en viss tillbakagång hittills under 2023.

Gunnar Wrede

Malmöbaserase teknikkoncernen Beijer Electronics Group byter namn till Ependion. – Det finns många företag som heter något med Beijer och […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad