måndag 17 juni 2024

inloggad som

SEB lämnar anrika lokaler i Malmö

|  
|  

SEB i Malmö har växt ur sin kostym. Banken flyttar från kontoret på Östergatan 39, där man har funnits i 140 år. Flyttlasset går en knapp kilometer bort, till kontorsfastigheten Canvas.

SEB Malmö har funnits i det pampiga tegelhuset på Östergatan sedan 1876. Men nu är slutet på en era snart här. Banken har tecknat kontrakt med Folksam om flytt till en ny fastighet, Canvas på Gibraltargatan i centrala Malmö. Lokalerna är enligt banken bättre anpassade för SEB:s behov. Flytten beräknas ske i slutet av nästa år, då cirka 300 medarbetare flyttar till de nya lokalerna.

– Vi behöver lokaler som bättre passar de tjänster som våra kunder efterfrågar. Här får vi exempelvis möjlighet till ny teknik som gör det möjligt att möta våra kunder digitalt. Samtidigt kan vi välkomna kunderna fysiskt på ett bra sätt, säger Veine Svensson, chef för distrikt Syd i SEB.

Martin Linderoth

SEB i Malmö har växt ur sin kostym. Banken flyttar från kontoret på Östergatan 39, där man har funnits i […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • Recept mot matsvinn i Lejonkulan

  Varje år orsakas matsvinn för mer än 100 miljarder dollar av temperaturavvikelser i transportkedjan av kylda och frysta livsmedel. Startupen […]


 • Greg ber om mer pengar

  Malmöprofilen Greg Dingizians fastighetsbolag Doxa ber aktiemarknaden om 643 Mkr i en företrädesemission. Det är tredje gången bolaget tar in pengar på ett halvår och aktien störtdyker. Rapidus vet varför.

 • Snart invigs jätteladorna

  Den danska logistikjätten DSV lät bygga ett av Nordens största logistikcenter vid E6:an utanför Landskrona och nu har fastighetsbolaget Catena köpt centret. Så mycket värderas fastigheten till.

 • Därför tar Doxa in ytterligare 200 Mkr

  Fastighetsbolaget Doxa gör en riktad nyemission på strax under 200 Mkr. Det är andra gången bolag tar in pengar på kort tid. Huvudägaren Greg Dingizian förklarar varför.

 • Motgång för Greg och Percy

  Fastighetsbolaget Doxa, med Greg Dingizian och Percy Nilsson bland huvudägarna, sänker ett tidigare kommunicerat helårsresultat för 2023 med en halv miljard kronor.

 • Danska arkitekter stänger i Malmö

  Arkitektfirmornas orderingång är en tidig konjuktursignal, men än ses ingen ljusning. Tvärtom, Danmarks största byrå Arkitema stänger sitt Malmökontor efter tunga förluster i Sverige.

 • Svenska arkitekter lider också

  Höga räntor och inflation har slagit hårt mot fastighetsbranschen och nybyggandet. Nedgången är kostsam för arkitekter på båda sidor om sundet. Rapidus har ringt runt till några arkitekfirmor som är aktiva i Skåne.

 • Utmanarna satsar sig ur fastighetskrisen

  Mitt i rådande kris för nybyggnadsmarknaden planerar fastighetsbolaget Easy Depot i Malmö för expansion och sätter igång ett nytt bygge.

 • “Räntesmällen är tagen nu”

  Fastighetsbolaget Trianons vd och huvudägare Olof Andersson satsar hårt efter ett tufft fjolår. I en riktad nyemission och via direktköp på börsen pumpar han upp sitt innehav med 35 Mkr.

 • Hon är ny bas för SEB i Skåne

  SEB är av tradition de stora företagens bank. Men Maria Kjaer, sedan årsskiftet ny distriktschef för SEB i Skåne, hävdar att den bilden är förlegad. Hon tar över SEB-rodret i syd med en passion för innovation och nyföretagande.

 • Sänkta fastighetsvärden i skånska bolag

  De båda skånska fastighetsbolagen Acrinova och Sydsvenska Hem åker på rejäla snytingar i sina resultatrapporter. I båda fallen är boven räntan.