lördag 27 april 2024

inloggad som

BHG förlustvarnar

|  

BHG Group, tidigare under namnet Bygghemma med huvudkontor i Malmö, flaggar för att det blir förlust för årets första kvartal.

Koncernens rörelseresultat (EBIT) väntas hamna mellan -70 miljoner och -105 miljoner kronor under kvartalet. Uppskattningen bygger på försäljningssiffrorna hittills i år och en estimering av den kvarvarande delen av mars. Detta framgår av ett pressmeddelande.

”Mars är inte slut ännu men som vi nämnde i rapporten för fjärde kvartalet 2022 förväntade vi oss att 2023 skulle bli utmanande, speciellt under första halvåret. Sedan dess har marknaden varit svagare än förväntat, med svag efterfrågan och stora lager som sätter press på priser och lönsamhet. Vi har fortsatt fullt fokus på att minska såväl kostnader som lager. Vår likviditet är fortsatt stark”, skriver vd Gustaf Öhrn i pressmeddelandet.

För helåret 2022 hade BHG en försäljning på 13,4 miljarder kronor och ett positivt rörelseresultat på 375 miljoner kronor.

BHG:s aktie hade före lunch på tisdagen fallit med 18 procent.

BHG Group, tidigare under namnet Bygghemma med huvudkontor i Malmö, flaggar för att det blir förlust för årets första kvartal. […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.