söndag 28 april 2024

inloggad som

Aegirbio slipper avnotering

|  

Nasdaq Stockholms disciplinnämnd har beslutat att inte avnotera Lundaföretaget Aegirbio från marknadslistan First North, trots att Nasdaq självt yrkat på en avnotering till nämnden. Aegirbio får dock betala vite om 1,255 miljoner kronor.

Aegirbios aktie blev en spekulationsraket under 2021 på planer på att sälja covidtester. Bolaget hamnade dock i Nasdaqs fokus efter en lång rad märkliga nyheter. Bland annat ska bolaget ha gjort affärer med en partner som misstänks för momsbedrägeri, Aegirbio hade trissat upp förväntningar om försäljning av ett covidtest i Asien som bolaget sedan fått backa från, och bolaget ska ha underlåtit att berätta att man fått avslag från det svenska Läkemedelsverket om dispens för hemtester i Sverige.

I december 2022 kom nyheten att Nasdaq Stockholm överlämnat hela härvan till sin disciplinnämnd med yrkan om avnotering. Beslutet som meddelades i dag är dock begränsat till ett föreläggande om vite.

I praktiken räddar detta beslut Aegirbio från konkurs eftersom bolaget väntar på en konvertibelfinansiering på 55 miljoner kronor, som är villkorad av att bolaget inte skulle bli avnoterat. Aegirbio meddelar i dag att finansieringen kommer att genomföras.

Beskedet fick på tisdagsförmiddagen Aegirbios aktie att stiga med mer än 100 procent. Varken Aegirbio eller Nasdaq vill kommentera beslutet för Rapidus.

Gunnar Wrede

Nasdaq Stockholms disciplinnämnd har beslutat att inte avnotera Lundaföretaget Aegirbio från marknadslistan First North, trots att Nasdaq självt yrkat på […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.