tisdag 26 september 2023

inloggad som

Lund är Skånes industriväxare

|  

Lund klår både Malmö och Helsingborg i industritillväxt. Det framgår av en färsk rapport från fastighetskonsulten Croisette.

Malmöbaserade Croisette har kartlagt svenska kommuners industrilokalytor i kvadratmeter. Av rapporten framgår det att Göteborg är Sveriges största industristad, mätt i lokalyta. På andra plats kommer Malmö, följt av Jönköping och Stockholm som alltså kommer på fjärde plats. På femte plats kommer Helsingborg.

När förändringen det senaste året mäts i Skåne är det Lund som toppar listan. Orsaken är främst bygget av forskningsanläggningen ESS. I Lund har 77.000 kvadratmeter industriyta tillkommit det senaste året, motsvarande en ökning med 8,1 procent. Även i Trelleborg växer industrin, i procent mer än i Lund, men på en lägre nivå mätt i kvadratmeter.

Alla lokalytor används dock inte. I hela Sverige har Malmö den mindre smickrande förstaplatsen i vakanser mätt i procent av beståndet. 5,4 procent av Malmös industrilokaler är vakanta. Snittet för riket är 2,6 procent.

Lund klår både Malmö och Helsingborg i industritillväxt. Det framgår av en färsk rapport från fastighetskonsulten Croisette. Malmöbaserade Croisette har […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad