fredag 29 september 2023

inloggad som

Kursrusning i Lundabolag

Medicinteknikbolaget Clinical Laserthermia Systems har fått se sin aktie rusa med mer än 200 procent på två dagar, dock från mycket låga nivåer. Aktien som öppnade omkring 80 öre den 1 mars stod vid lunch på torsdagen i 2,50 kronor.

Det som hänt de senaste dagarna är att det Lundabaserade bolaget rapporterat att de fått in 12,8 miljoner kronor genom optionsinlösen samt att bolagets ekonomidirektör Rolf Bornschein medverkat i en filmad intervju med Biotock.

”De två mest spännande händelserna under Q4 var att vi fick en betydande order om runt 5 miljoner kronor från vår partner ClearPoint Neuro i USA som även omsattes i betalning. Den andra viktiga händelsen är att vi behandlade den första gliobastom-patienten i en CLS-sponsrad studie vid Skånes universitetssjukhus. Den första feedbacken är att vi faktiskt kan tillhandahålla ett behandlingsalternativ för patienter med svåråtkomliga hjärntumörer”, säger Rolf Bornschein i intervjun.

CLS marknadsför system och engångsmaterial för termisk laserbehandling av cancertumörer. Gliobastom är en sjukdom som innebär återkommande maligna hjärntumörer.

Rolf Bornschein sa också att bolaget även ser mycket ljust på urologi-området för bolagets behandlingar, och att man har som ambition att nå en försäljning om 100 miljoner kronor 2025, med tyngdpunkt i USA, och samtidigt nå break-even.

Elisabet Ottosson

Medicinteknikbolaget Clinical Laserthermia Systems har fått se sin aktie rusa med mer än 200 procent på två dagar, dock från […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad