måndag 29 april 2024

inloggad som

Dagens rapporter

|  ,

Ett urval av dagens bokslutsrapporter från skånska börsbolag:

Zaplox
Lundabolaget Zaplox, som utvecklar låssystem som öppnas med mobila nycklar, avslutade 2022 med ett starkt fjärde kvartal. Nettoomsättningen ökade med nästan 150 procent till 1,6 miljoner kronor, jämfört med Q4 2021. Över hela 2022 omsatte bolaget 5,2 miljoner kronor. Innan årsskiftet meddelade bolaget att man slutit avtal med Nordic Choice Hotels och Radisson Hotel Group, med ambitionen att göra Zaplox tjänst tillgänglig på kedjornas samtliga hotell. Samtidigt fortsätter bolaget landa nya avtal med kasinon i Nevada.
– Vilket kvartal! Och vilket avslut på ett fantastiskt år, skriver vd Tess Mattisson i rapporten.
Samtidigt som bokslutskommunikén kom dock en kallelse till extra bolagsstämma och ett meddelande om att styrelsen beslutat att genomföra en företrädesemission. Aktien föll med mer än 30 procent på morgonen.

Duearity
Malmöbaserade Duearity rapporterar noll i intäkter 2022 och ett förlustresultat som ökat till -19,2 miljoner kronor från -15,4 miljoner år 2021. Kostnaderna kommer främst från utveckling, certifieringsarbete och att sätta upp det logistiska flödet.
– Vidare har vi genomfört tämligen stora investeringar relaterade till produktion. Därmed bedömer vi att stora och nödvändiga kostnader nu ligger bakom oss och att vi nu kan vara mer flexibla och att bolagets burn-rate kan minska, skriver vd Fredrik Westman i rapporten.
Desto mer lovande är händelserna efter rapportperiodens slut. Duearity har hunnit få CE-märkning, sälja sina första 100 enheter och höja den officiella ambitionen till att nå break-even under slutet av 2023. Bolaget har också genomfört en riktad nyemission om cirka 8 miljoner kronor.

Ett urval av dagens bokslutsrapporter från skånska börsbolag: Zaplox Lundabolaget Zaplox, som utvecklar låssystem som öppnas med mobila nycklar, avslutade […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • ”Vi behöver gasa och bromsa samtidigt”

    Emballageföretaget Boxon i Helsingborg räknar med ett tufft 2024.
    – Vi märker tydligt av lågkonjunkturen, säger vd Fredrik Ståhl som trots det siktar på att dubbla omsättningen på längre sikt.

  • ”Det får vara nog med dödsspiralfinansieringar”

    Nyemissionerna bland små börsbolag står som spön i backen. I många fall handlar det om rena räddningsaktioner. Det vore bättre att avnotera eller likvidera många av dessa bolag. Det säger Oscar Ahlgren, vd för Västra Hamnen Corporate Finance.

  • USA-flytt lyfter Immunovia

    Lundabolaget Immunovia redovisar en kraftigt minskad förlust för årets första kvartal. Flytten över Atlanten och minskad personalstyrka ligger bakom resultatet.

  • Starkt från Alfa Laval

    Alfa Lavals aktie tog ett skutt uppåt när kvartalsrapporten presenterades i förra veckan. Rapidus samlar upp de skånska storbolagsrapporterna.