tisdag 26 september 2023

inloggad som

Dagens rapporter: Forskning i fokus

|  ,

Nedan några av dagens bokslutsrapporter från skånska börsbolag.

Bioinvent
Bioinvent, som fokuserar på utveckling av antikroppar för cancerbehandling, ökade sin omsättning från cirka 19 miljoner kronor 2021 till 326 miljoner 2022. Minusresultatet efter skatt gick från -278 miljoner till -45 miljoner kronor. Intäktsökningen kan bland annat härledas till ett options- och licensavtal med amerikanska bioteknikföretaget Exelixis och en förskottsersättning på 25 miljoner dollar. Bioinvent fick under 2022 även en halv miljon euro i milstolpsbetalning från ett samarbete med Bayer Healthcare och Hope Medicine.
Lundabolaget genomförde i somras en nyemission som tillförde bolaget cirka 299 miljoner kronor före transaktionskostnader och nya delägare som AXA Investment Managers. I januari i år erhöll Bioinvent dessutom ytterligare en investering om 3 miljoner dollar efter att ha blivit invalt i The Leukemia & Lymphoma Society’s Therapy Acceleration Program.

Acousort
Lundabaserade Acousort redovisar en nettoomsättning på 2 miljoner kronor under fjärde kvartalet 2022, vilket kan jämföras cirka en halv miljon för Q4 2021. Rörelseresultatet under samma kvartal gick från -3,5 miljoner 2021 till -2,6 miljoner kronor förra året. Det återspeglas i årets nettoomsättning som ökade till cirka 5 miljoner kronor från 2021 års 3 miljoner. Resultatet före skatt landade på -12,9 miljoner kronor, en aning lägre än 2021.
Under 2022 fick Acousort ett anslag från EU:s innovationsorgan EIC, för ett samarbete med LU, DTU och Day One. Projektet ska pågå i 36 månader tilldelades 2,5 miljoner euro, varav 1,145 miljoner går till Acousort. Projektets inriktning är att utveckla forskning och teknik kring exosomer, som är biologiska nanopartiklar som gör att celler kan kommunicera med varandra.
– Våra ökade marknadsföringsinsatser återspeglades också i våra intäkter som växte med 44 procent till 8,6 MSEK. Vi går nu in i 2023 med stärkt kommersiell kapacitet och fantastiska innovationsmöjligheter inom exosomområdet, skriver Acousorts vd Torsten Freltoft i rapporten.

Nedan några av dagens bokslutsrapporter från skånska börsbolag. Bioinvent Bioinvent, som fokuserar på utveckling av antikroppar för cancerbehandling, ökade sin omsättning […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad