fredag 17 maj 2024

inloggad som

Han skakar liv i Skåne Startups

|  
|  

Efter pandemin börjar antalet event i vår region att öka. En av de aktörer som planerar att öka takten är Skåne Startups, med nye vd:n Arlon den Teuling.

Skåne Startups grundades 2015 och finansiärer är i dag Region Skåne, Malmö Stad, SEB, Vinge och Sony Startup Acceleration Programme, SSAP. Syftet med verksamheten är främst att föra samman entreprenörer med finansiärer. Ny vd för organisationen sedan i höstas är 31-åriga holländaren Arlon den Teuling.

– Vi är inte en inkubator. En sådan är lite som en sluten låda som man antingen är inne i, eller inte. Vi är ett nätverk som entreprenörer fritt kan kontakta för att få råd och hjälp, säger han.

På Skåne Startups hemsida står att 375 miljoner dollar i riskkapital förmedlades i nätverket år 2020. Arlon den Teuling har efter pandemin inte någon mer uppdaterad siffra.

Skåne Startups jobbar, förutom med egen marknadsföring, med event och databas-screening där man skapat en kunskapsbank som kan matcha riskkapital och nya företag. Trots att namnet är Skåne Startups letar organisationen riskkapital internationellt.

– Startups med stora planer måste söka riskkapital utanför gränsen. Vi talar dessutom enbart engelska med de företag vi hjälper, säger Arlon den Teuling.

Hans främsta fokus just nu är dock att få igång den av pandemin avsomnade event-verksamheten. Varannan tisdag startas nu det som kallas Startup Coffee, enkla nätverksträffar på mötesplatsen Goto 10, som ligger i Slakthuset i Malmö. Nästa kaffemöte är den 28 februari. Den 8 mars kommer konferensen Women in Entrerpreneurship. I höst, den 7 september, återupptas dessutom klimat-tech-konferensen The Drop.

Gunnar Wrede

Efter pandemin börjar antalet event i vår region att öka. En av de aktörer som planerar att öka takten är […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Laserprecision i Lejonkulan

    Nu släpper vi veckans avsnitt av podden Lejonkulan som gästas av laserexperten och Beamonics vd Can Xu. Han har bakgrund […]