tisdag 25 juni 2024

inloggad som

Ny vd ska vända Corebon

|  
|  ,

Malmöföretaget Corebon hade en tillväxt på tusentals procent under 2010-talets senare del, men pandemin innebar att framgångssagan fick ett plötsligt slut. Nu ska bolagets nya vd vända utvecklingen.

Corebon producerar och utvecklar produkter i kolfiberarmerad komposit med en speciell patenterad teknik baserad på induktionsuppvärmning. Kunderna återfinns bland annat i fordons- och flygindustrin. Bolaget växte med över 6.000 procent mellan 2015 och 2019. Men från 98 miljoner kronor backade omsättningen till 18 miljoner under 2021. Samma år slutade med ett minusresultat på 73 miljoner kronor.

Bolaget uppger inga siffror för 2022, då bolaget bytte ordförande till styrelseveteranen Jan-Eric Bergström. Han uppger pandemin som orsak till nedgången.

– Det är klart att pandemin har drabbat alla företag, men speciellt när man har nya produkter och inte kan resa. Det är en sak att underhålla kunder och en annan att få in nya. Nu är vi glada av att ha vår nya vd ombord, han har mycket erfarenhet med sig, säger Jan-Eric Bergström.

Ola Olsson är sedan en månad tillbaka Corebons vd. Han kommer senast från rollen som affärsområdeschef på AQ, ett bolag som tillverkar komponenter och system för industrikunder.

– Nu handlar det om att materialisera vad bolaget har utvecklat under en massa år och sikta på marknaden. Att börja generera kassaflöde och bli lönsamt. Vi har fokuserat strategin och lyft fram ett antal områden där vi vet att vi har ett bra erbjudande, säger säger Ola Olsson.

När siktar ni på att ha lönsamhet i bolaget igen?

– Vi har som alltid en målsättning att nå det under det innevarande kalenderåret, säger Ola Olsson.

Mette Carlbom

Malmöföretaget Corebon hade en tillväxt på tusentals procent under 2010-talets senare del, men pandemin innebar att framgångssagan fick ett plötsligt […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon sätter 1 miljard i rullning

    Det tog ett år, men nu har klimatinvesteringsfonden Pale Blue Dot börjat investera i sin andra fond. 1 miljard kronor väntar på att finna rätt adresser i hela världen i form av såddkapital till startups som jobbar klimatsmart. Heidi Lindvall, partner och en av fondens grundare, berättar för Rapidus.

  • Miljardavtalet sprack

    Bioteknikföretaget Aqilions samarbetsavtal med läkemedelsjätten Merck avslutas. Av avtalet som hade potential att ge Aqilion 10 miljarder kronor, blir alltså intet.