tisdag 3 oktober 2023

inloggad som

Det lossnar för Obducat

|  
|  

Lundabolaget Obducat tar hem stora order på löpande band under starten av 2023. På tisdagen meddelade företaget att ett europeiskt företag inom fotosensorteknik lagt en order på 29 miljoner kronor.

I januari fick Obducat in två order på totalt 19 miljoner kronor, vilka nu kan adderas till den aktuella ordern. Totalt har alltså bolaget hittills i år fått in beställningar för nästan 50 miljoner kronor. Det kan jämföras med att försäljningen för årets första nio månader 2022 blev 42 miljoner kronor. Enligt vd Patrik Lundström har Obducat dessutom en liggande orderbok på 90 miljoner kronor.

Lossnar det för Obducat eller är detta tillfälligheter?

– Vi kommer med bokslut om en vecka och funderar just nu på hur vi ska formulera oss om läget och framtiden, men helt klart kan vi se att vi håller på att arbeta oss in i marknaden med vårt kunnande och vår teknik, säger Patrik Lundström.

2022 var ett förlustår för Obducat. Patrik Lundström vill dock med hänvisning till den kommande bokslutsrapporten inte precisera siffrorna, eller ge någon framåtblickande kommentar kring lönsamheten.

Obducat säljer maskiner för tillverkning av material som är täckta med tunna lager av nanopartiklar och har egen tillverkning av nanokomponenter. Huvuddelen av kunderna verkar inom halvledar- och elektronikindustrin.

Gunnar Wrede

Lundabolaget Obducat tar hem stora order på löpande band under starten av 2023. På tisdagen meddelade företaget att ett europeiskt […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad