lördag 27 april 2024

inloggad som

Stororder för Obducat

|  

Lundabolaget Obducat får en order som motsvarar nästan halva 2021 års omsättning.

Obducat säljer maskiner för tillverkning av material som är täckta med tunna lager av nanopartiklar. Huvuddelen av kunderna verkar inom halvledar- och elektronikindustrin.

Den aktuella ordern gäller så kallad litografiutrustning, som bland annat används inom optik, LED-komponenter och displayer. Ordern är på 14,5 miljoner kronor och kommer från en beställare i Asien.

Systemet, som Obducat kallar Sindre 400, kommer bland annat att användas till massproduktion av komponenter till utrustning för AR, augmented reality.

Obducat omsatte 32 miljoner kronor under 2021 och för de tre första kvartalen 2022 blev det 42 miljoner. Bolaget är marknadslistat på NGM och aktien har vid lunchtid på tisdagen stigit med 12 procent. Bolagets ledning var på tisdagen inte anträffbar, trots det positiva pressmeddelandet.

Gunnar Wrede

Lundabolaget Obducat får en order som motsvarar nästan halva 2021 års omsättning. Obducat säljer maskiner för tillverkning av material som […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.