lördag 18 maj 2024

inloggad som

Advokatfirman Sigeman växer genom samgående

Advokatfirman Sigeman & Co suger upp den mindre byrån Valdia Advokatbyrå och stärker därmed en position som mellanstor byrå i Malmö.

Valdia består av endast två advokater. Dessa kompletterar Sigemans kompetensområden, säger Henrik Asklund, delägare i den grupp som nu får namnet Advokatbyrån Sigeman & Co. Byrån får totalt 15 jurister med en byråintäkt som i år beräknas hamna på cirka 30 miljoner kronor.

– Vi fick en bra personkemi och advokaterna på Valdia bidrar med kompetens inom tvistemål, entreprenad- och fastighetsjuridik samt på energiområdet. Det är områden där vi ser en stigande efterfrågan, säger Henrik Asklund.

Malin Håkansson från Valdia blir nu delägare i Sigeman. Hon pekar på att storlek i vissa fall är ett egenvärde för att täcka kundens hela behov av juridisk hjälp.

– Med en större byrå får vi både bredare och djupare kompentens och kan ta större uppdrag, säger hon.

Inte minst energibranschen är omgärdad av mycket lagstiftning när det gäller etableringstillstånd, miljökoncessioner och energihandel. Det är ett juridiskt område som växer majoriteten av byråerna som Rapidus talat med.

Gunnar Wrede

Advokatfirman Sigeman & Co suger upp den mindre byrån Valdia Advokatbyrå och stärker därmed en position som mellanstor byrå i […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Laserprecision i Lejonkulan

    Nu släpper vi veckans avsnitt av podden Lejonkulan som gästas av laserexperten och Beamonics vd Can Xu. Han har bakgrund […]