måndag 2 oktober 2023

inloggad som

Växande spelstudio släpper sitt åttonde spel

|  
|  

Den skånska spelstudion Frictional Games släpper sitt åttonde spel.
– Det börjar bli många spel nu, säger Frictional Games vd och medgrundare Thomas Grip.

Frictional Games grundades 2007 och har nischat in sig på skräckspel. Sedan 2015 har bolaget satsat på att vara en tvåprojektsstudio för att kunna hålla en jämn produktion och släppa ett spel vartannat år. Bolaget sysselsätter i dag 30 personer och 2021 landade omsättningen på drygt 30 miljoner kronor.

Skräckspelet “Amnesia: The Bunker” är ett förstapersonsspel som släpps till PC och tv-spelskonsoler i mars. Det blir första spelet från studion sedan “Amnesia rebirth” som kom 2020.

– Det här spelet är lite annorlunda så vi hoppas att det ska bli mer omspelningsbart, då man kan hitta nya delar av storyn beroende på hur du spelar, säger Thomas Grip.

Bolaget har ett kontor i Malmö där fem av bolagets medarbetare jobbar, resten sitter utspridda i Sverige och Europa.

– Vi stiger lite smått i omsättning för varje år. Det här året kommer att bli lite svagare då vi inte har haft något spelsläpp. Men det som är intressant är att spelet Amnesia, som vi släppte för tolv år sedan, fortfarande säljer bra. Vi har en hög respons på våra spel, de brukar komma med på topplistor, säger Thomas Grip.

Mette Carlbom

Den skånska spelstudion Frictional Games släpper sitt åttonde spel. – Det börjar bli många spel nu, säger Frictional Games vd […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad