måndag 2 oktober 2023

inloggad som

Movebybike går back

Det har inte gått bra hittills i år för cykeltransportfirman Movebybike. Bolaget gör en nyemission för att stärka kassan.

MovebyBike har funnits i tio år och utgör med sina gröna skåpscyklar ett välkänt inslag i Malmös gatubild. Bolaget noterades på Spotlight förra året. Under årets första nio månader uppgick försäljningen till 12 miljoner kronor, jämfört med 20 miljoner kronor under samma period året innan. Förlusten för nio månader i år är nästan 9 miljoner.

Under torsdagen släppte Movebybike ett memorandum för en företrädesemission på 5,2 miljoner kronor. Bolaget uppger att nyemissionen ska finansiera nya fordon i takt med ökad orderingång, öka marknadsnärvaron och stärka rörelsekapitalet på grund av en tid med negativa resultat.

Gunnar Wrede

Det har inte gått bra hittills i år för cykeltransportfirman Movebybike. Bolaget gör en nyemission för att stärka kassan. MovebyBike […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad