torsdag 25 april 2024

inloggad som

Hemavi bäddar för uppskalning

|  
|  ,

Malmöbolaget Hemavi, som har tagit fram en matchningstjänst för rumskamrater och rumsuthyrning, får in en ny delägare i affärsveteranen Kerstin Lindell. Nu ska bolaget expandera sin affärsmodell och lansera en app.

Hemavi har tidigare riktat sig mot privatpersoner, men öppnar nu dörren för samarbeten med andra boendeaktörer på marknaden.

– Vi breddar oss nu och ska inleda fler samarbeten med företagspartners. Vi inleder just nu ett partnerskap med en stor aktör på marknaden för delat boende och riktar därmed in oss på business to business. Vi har plattformen och infrastrukturen för att hjälpa företag med matchningsoptimering, säger Hazem Ashour, som tillsammans med Pascal Dettwiler grundat företaget.

Bolaget, som lanserat sin tjänst i Sverige, Danmark, Nederländerna och Tyskland, har nu rest 3,5 miljoner svenska kronor i en investeringsrunda för att intensifiera marknadsföringsinsatserna i de länder de redan befinner sig. Det är i denna finansieringsrunda som Kerstin Lindell, som sitter i styrelsen för Bona och Sydsvenska Industri- och Handelskammaren, har investerat.

Förutom att få en skjuts i marknadsföringen och medvetandegöra varumärket så kommer bolagets plattform även att lanseras som app.

– Vi har framförallt en stor kundbas i Tyskland och där planerar vi att anställa en person, säger Hazem Ashour. Vi är omkring tio personer i dag och expanderar vårt tech-team eftersom vi löpande utvecklar produkten och planerar för att släppa vår tjänst som app under våren 2023, säger Hazem Ashour.

Julia Eriksson

Malmöbolaget Hemavi, som har tagit fram en matchningstjänst för rumskamrater och rumsuthyrning, får in en ny delägare i affärsveteranen Kerstin […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Här är Årets Rapidusföretag

    På tisdagskvällen ställde Rapidus och Vinge till med fest när Årets Rapidusföretag och Årets Friskt Vågat skulle koras för 23:e året i rad.

  • Spelet bakom Academedia-affären 

    I början av året ville Mellby Gård sälja sitt innehav i friskolejätten Academedia till mångmiljardären Roger Akelius. Men efter massiv kritik drog sig Mellby Gård ur affären. Mellby Gårds vd Johan Andersson ger Rapidus en exklusiv inblick i vad som egentligen hände.

  • Positivt i skånska rapporter

    Beijer Ref levererar en rökare i krysset, medan fastighetsbolagens nedskrivningar verkar ha tagit slut. Det är huvudpunkterna i dagens rapporter från de stora skånska börsbolagen.