måndag 2 oktober 2023

inloggad som

Nobelpristagare till Lund

I vår hålls Lund Spring Symposium med inbjudna världsstjärnor inom läkemedelsforskning. Något liknande event har inte genomförts tidigare i Sverige, enligt medarrangören professor Lars Grundemar.

– Vi vill belysa vikten av samverkan mellan universitet, företag och kreativa miljöer för läkemedelsforskning såsom Medicon Village och Ideon. Detta möte blir ett exklusivt tillfälle för forskare och entreprenörer att inspirera och bli inspirerade, samt ge en unik möjlighet till nätverkande, säger Lars Grundemar och fortsätter:

– Vi har bjudit in internationella och lokala stjärnor inom akademisk forskning och entreprenörer som har gjort banbrytande upptäckter, bland andra Nobelpristagaren Brian Kobilka, som fick kemipriset 2012. Andra som deltar är Robert Langer, medgrundare till läkemedelsbolaget Moderna som tog fram ett av covidvaccinen, och Drew Weissman, en av forskarna vars upptäckter ledde fram till läkemedelsbolaget Biontechs covidvaccin, säger Lars Grundemar.

Lars Grundemar är adjungerad professor vid Lunds universitet samt vice vd för AGB-Pharma i Lund. Medarrangörer är även Mikael Dolsten och Claes Wahlestedt som båda är gästprofessorer i farmakologi vid Lunds universitet med global erfarenhet av läkemedelsforskning.

Bland övriga talare återfinns Lundaforskarna Thoas Fioretos och Lars Björck, vars forskning ligger till grund för verksamheterna i Cantargia och Hansa Medical, samt Kristina Masson, medgrundare till Smile-bolaget Acrivon med moderbolag i USA som i dagarna noterades på amerikanska Nasdaq. Även Fredrik Tiberg, Björn Walse och Kirill Popov, som representerar Lundabolagen Camurus, Saromics Biostructures respektive Red Glead Discovery, ska tala.

Symposiet äger rum 24-26 maj 2023 i Lund.

Elisabet Ottosson

I vår hålls Lund Spring Symposium med inbjudna världsstjärnor inom läkemedelsforskning. Något liknande event har inte genomförts tidigare i Sverige, […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad