fredag 9 juni 2023

inloggad som

34orna: Sharkmob-avhoppare bildar ny spelstudio

|  
|  

En trio spelutvecklare bildade Chromatic Ink efter att ha tröttnat på de stora spelstudiorna. Några månader efter starten har bolaget säkrat finansiering. Siktet är inställt på ett första spelsläpp 2024.

Nina Sas, Joshua Ravn Christiansen och Anton Pilmark är grundarna till den nya spelstudion Chromatic Ink på teknikinkubatorn The Ground i Malmö. Bolaget utvecklar ett taktikspel, ett schackliknande spel där pjäserna får olika egenskaper och flyttas runt på ett bräde i turordning.

– Jag tror att vi alla tre visste att vi ville göra vår egen grej vid något tillfälle, men ville först ha erfarenhet från industrin, säger Nina Sas, vd för Chromatic ink.

Nina Sas och Joshua Ravn Christiansen har bland annat arbetat på Malmöstudion Sharkmob. Anton Pilmark kommer från AAA-spelstudion Studio Gobo i Storbritannien.

– Man blir ledsen av att vara i trippel A-miljöer, du ser bra idéer bli kasserade. Det är så mycket pengar som står på spel att de måste vara försiktiga och tilltala en bred publik, säger Anton Pilmark, i mitten i bild.

Efter att fått stöd från inkubatorn Science Park Skövde släppte trion i december 2021
en första demoversion av spelet. I januari sade de upp sig för att jobba på heltid med företaget och jaga finansiering.

– Vi var mer intresserade av en utgivare än investerare, eftersom de senare tar en andel av bolaget. Vi lyckades som tur var innan våra pengar tog slut, säger Nina Sas.

I juni skrev bolaget kontrakt med Londonbaserade Curves Games. Spelförlaget finansierar utvecklingen av spelet så att grundarna och de anställda kan ta ut en månadslön, i utbyte mot en andel av försäljningen.

– En av anledningarna till att vi bildade bolaget var att vi ville skapa en trevlig, hälsosam och hållbar arbetsmiljö, vilket spelstudior inte alltid har, säger Nina Sas.

Än så länge har Chromatic Ink hållit en låg profil, men nästa år planerar bolaget att börja med marknadsföringsarbetet och ha en bit av spelet redo att visa upp.

Mette Carlbom

En trio spelutvecklare bildade Chromatic Ink efter att ha tröttnat på de stora spelstudiorna. Några månader efter starten har bolaget […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


Vårt stora arkiv är ett unikt dokument över Öresundsregionens näringsliv

Samarbetspartners

Castellum
Zacco
pwc
Hypergene
Sparbanken Skåne
Lindahl