torsdag 28 september 2023

inloggad som

34orna: Debricked byter huvudägare – igen

I våras köptes Malmöföretaget Debricked av mjukvarukoncernen Micro Focus, som under hösten i sin tur har förvärvats av ett ännu större företag: Kanadensiska Opentext, med nästan 30.000 anställda. Vad det innebär för Malmö-startupen är ännu oklart.

– Just nu vet jag inte hur vi kommer att integreras i Opentext, men det blir förstås intressant vad det innebär på sikt. De är ändå Kanadas största mjukvaruföretag, säger medgrundaren Daniel Wisenhoff.

Han utgår från att Debricked, som utvecklar verktyg för att skydda mjukvara och framför allt program med öppen källkod, ska fortsätta med sin produkt.

– Den är ändå en av anledningarna till att Opentext köpte Micro Focus.

Tanken är också att huvuddelen av företaget ska stanna kvar i Malmö, även om bolaget har anställda utomlands också. Målet var att dubbla antalet anställda under året, än så länge har Debricked gått från 33 till 45 personer.

– Det har varit svårt att hitta kandidater och sommaren är en svår tidpunkt för rekrytering. Så givet förutsättningarna tycker vi att en ökning med nästan 50 procent på sex månader är stabilt jobbat. Och året är trots allt inte slut än.

Två uppköp på tolv månader har varit intensivt, säger Daniel Wisenhoff.

– Vi är ett litet bolag utan egen juridisk avdelning så mycket har fallit på oss anställda. Men som en av mina chefer på Micro Focus sa: “Om man jobbar med IT och inte är med om fyra uppköp under sin karriär så jobbar man med dålig tech”, säger han.

Simon Lundh

I våras köptes Malmöföretaget Debricked av mjukvarukoncernen Micro Focus, som under hösten i sin tur har förvärvats av ett ännu […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad