måndag 25 september 2023

inloggad som

Red Glead saktar in

|  
|  

Life science-bolaget Red Glead Discovery anpassar verksamheten för en långsiktig uppskalning. Bolaget har växt snabbt på kort tid och har idag 55 anställda. Nu är det dags att hämta andan.

– Vi stannar nu upp och ser till hur vi bäst växer över tid och hur vi på ett så hållbart och effektivt sätt kan gå in i nästa fas. Till stor del handlar det om att effektivisera resursanvändning och kostnader. Vi anpassar vår verksamhet för framtiden, säger Red Gleads vd Johan Evenäs.

Red Glead Discovery – som startades 2011 av sju före detta AstraZeneca-anställda – ägnar sig åt experimentell läkemedelsforskning och jobbar på uppdrag av alltifrån startups till större läkemedelsbolag. Företaget har de senaste tre åren ökat kundintäkterna med 30 procent per år och förra året hade bolaget en omsättning på 61 miljoner kronor. I år kommer omsättningen dock att landa på cirka 63 miljoner, enligt Johan Evenäs, som kallar det en liten dipp i tillväxten som man får räkna med när man växer fort.

–  Vi resonerar nu kring nästa steg. Fokus har varit att förstärka organisationen, vi har blivit mer robusta och anställt åtta nya personer i år. Vi har gått från en ganska reaktiv rekrytering till en mer strategiskt framåtsyftande rekrytering, säger Johan Evenäs.

Julia Eriksson

Life science-bolaget Red Glead Discovery anpassar verksamheten för en långsiktig uppskalning. Bolaget har växt snabbt på kort tid och har […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad