söndag 28 april 2024

inloggad som

Tre frågor till Helsingborgs avgående näringslivschef…

…Annette Melander Berg, som lämnar sin post i kommunen för att bli vd för heminredningsföretaget Morgan Madison.

– Jag kommer från det privata näringslivet och har varit i det offentliga i drygt fyra år, så det här innebär ett steg tillbaka för mig. Jag får vara med och bygga upp ett nytt företag med en ambitiös tillväxtresa framför sig, säger Annette Melander Berg.

Varför valde du att ta rollen som näringslivschef från första början?

– Det var nog samma sak som gör att jag väljer att kliva på det nya uppdraget. När jag fick erbjudandet om den här tjänsten hade jag inga tankar på att kliva in i offentlig verksamhet, men jag såg det som en möjlighet att utvecklas och lära mig hur man jobbar i det offentliga sammanhanget.

Så vad tar du med dig därifrån?

– Att det är väldigt komplexa frågor man jobbar med i det offentliga och att olika intressen inte alltid jämkar samman. Sen tar jag med mig att det är väldigt roligt att jobba genom andra. I det privata har du möjlighet till mer direkt påverkan och ser mer direkta resultat, här måste man jobba tillsammans, inte minst med näringslivet, och knyta till sig partners.

Vad är mest intressant just nu i Helsingborgs näringsliv?

– Jag tycker utvecklingen i Oceanhamnen är väldigt spännande. Området börjar bli väldigt attraktivt för startups och andra innovationsbolag. Nu flyttade Höganäs en innovationssatsning ner dit och Hetch har väldigt många startups inom sitt community.

Mette Carlbom

…Annette Melander Berg, som lämnar sin post i kommunen för att bli vd för heminredningsföretaget Morgan Madison. – Jag kommer från […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.