tisdag 3 oktober 2023

inloggad som

Innovation Skåne får ny vd

|  
|  

Lotta Törner kliver in som vd för Innovation Skåne i början av nästa år. Senast kommer hon från posten som vd för Livsmedelsakademin.

– Jag har egentligen jobbat med breda innovationsfrågor i hela mitt liv, senast på Livsmedelsakademin. Jag är van vid att jobba i den här typen av organisation, som ligger lite mittemellan samhället, näringslivet och akademin. Med min bakgrund vet jag hur det fungerar och vilka stora frågor vi ska ta oss an, säger Lotta Törner till Rapidus.

Att Innovation Skåne värvar någon med erfarenhet av livsmedelsinnovationer är inte en tillfällighet.

– Det är en stor näring, en basnäring. Den är så stor så man ser det inte. Från den primära produktionen till handeln och industrin. Vi kan jobba mer med livsmedel och mat som prevention. Sedan vill jag bygga broar mellan life science och mathälsa, de områdena ligger nära varandra. Men så måste jag vara ödmjuk och se vad som är möjligt att göra inom organisationen.

En av de frågor som Lotta Törner har jobbat mycket med tidigare – och som hon tror kommer att vara viktig även inom Innovation Skåne – är cirkularitet. Det handlar om att ta till vara på alla resurser i ett slutet kretslopp för att största möjliga mån undvika avfall.

– Det handlar inte bara om mat, utan hur hela systemet runt omkring ser ut, säger Lotta Törner.

Mette Carlbom

Lotta Törner kliver in som vd för Innovation Skåne i början av nästa år. Senast kommer hon från posten som […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad