måndag 2 oktober 2023

inloggad som

Truly öppnar filial i Stockholm

Truly-koncernen fortsätter att öka sin omsättning och öppnar en filial i Stockholm. Lundabolaget, som jobbar med läkemedelsutveckling och kontraktsforskning, ser en fortsatt ökad efterfrågan. Det är främst brist på laboratorier som står i vägen för expansionen.

Bolaget flyttade tidigare i år hela verksamheten till The Spark i Medicon Village och ska gå från drygt 20 till drygt 30 anställda det närmaste två åren. I dagsläget ökar Truly sin omsättning med cirka 25 procent per år.

Truly Translational erbjuder, tillsammans med dotterbolaget Truly Labs, service till forskande läkemedelsbolag. Bolaget bildades efter nedläggningen av Astra Zeneca och i koncernen ingår i dag Truly Translational, Truly Labs och Amplio Pharma. Nu tittar koncernen på eventuella bolagsförvärv för att bredda sig ytterligare.

– Vi väntar med spänning på det nya labbhuset de håller på att bygga här i Medicon Village, om två år ska vi flytta in. Tills vidare har vi tagit det första steget och flyttat ihop under ett tak, säger Truly Translationals vd och medgrundare Karin von Wachenfeldt.

I Medicon Village sitter i dag 21 anställda och på Stockholmskontoret, beläget i Flemingsberg, sitter ytterligare ett par, som fram till sommaren ska bli fem personer.

– Nu hoppas vi att det nya kontoret ska öppna upp marknaden i Stockholm för Truly-bolagen. Många kommer till oss för att de vill ha in vivo-försök och upptäcker sedan att vi även har in vitro-kompetens, säger Karin von Wachenfeldt.

Mette Carlbom

Truly-koncernen fortsätter att öka sin omsättning och öppnar en filial i Stockholm. Lundabolaget, som jobbar med läkemedelsutveckling och kontraktsforskning, ser […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad