måndag 29 april 2024

inloggad som

Truly öppnar filial i Stockholm

Truly-koncernen fortsätter att öka sin omsättning och öppnar en filial i Stockholm. Lundabolaget, som jobbar med läkemedelsutveckling och kontraktsforskning, ser en fortsatt ökad efterfrågan. Det är främst brist på laboratorier som står i vägen för expansionen.

Bolaget flyttade tidigare i år hela verksamheten till The Spark i Medicon Village och ska gå från drygt 20 till drygt 30 anställda det närmaste två åren. I dagsläget ökar Truly sin omsättning med cirka 25 procent per år.

Truly Translational erbjuder, tillsammans med dotterbolaget Truly Labs, service till forskande läkemedelsbolag. Bolaget bildades efter nedläggningen av Astra Zeneca och i koncernen ingår i dag Truly Translational, Truly Labs och Amplio Pharma. Nu tittar koncernen på eventuella bolagsförvärv för att bredda sig ytterligare.

– Vi väntar med spänning på det nya labbhuset de håller på att bygga här i Medicon Village, om två år ska vi flytta in. Tills vidare har vi tagit det första steget och flyttat ihop under ett tak, säger Truly Translationals vd och medgrundare Karin von Wachenfeldt.

I Medicon Village sitter i dag 21 anställda och på Stockholmskontoret, beläget i Flemingsberg, sitter ytterligare ett par, som fram till sommaren ska bli fem personer.

– Nu hoppas vi att det nya kontoret ska öppna upp marknaden i Stockholm för Truly-bolagen. Många kommer till oss för att de vill ha in vivo-försök och upptäcker sedan att vi även har in vitro-kompetens, säger Karin von Wachenfeldt.

Mette Carlbom

Truly-koncernen fortsätter att öka sin omsättning och öppnar en filial i Stockholm. Lundabolaget, som jobbar med läkemedelsutveckling och kontraktsforskning, ser […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • ”Vi behöver gasa och bromsa samtidigt”

    Emballageföretaget Boxon i Helsingborg räknar med ett tufft 2024.
    – Vi märker tydligt av lågkonjunkturen, säger vd Fredrik Ståhl som trots det siktar på att dubbla omsättningen på längre sikt.

  • ”Det får vara nog med dödsspiralfinansieringar”

    Nyemissionerna bland små börsbolag står som spön i backen. I många fall handlar det om rena räddningsaktioner. Det vore bättre att avnotera eller likvidera många av dessa bolag. Det säger Oscar Ahlgren, vd för Västra Hamnen Corporate Finance.

  • USA-flytt lyfter Immunovia

    Lundabolaget Immunovia redovisar en kraftigt minskad förlust för årets första kvartal. Flytten över Atlanten och minskad personalstyrka ligger bakom resultatet.

  • Starkt från Alfa Laval

    Alfa Lavals aktie tog ett skutt uppåt när kvartalsrapporten presenterades i förra veckan. Rapidus samlar upp de skånska storbolagsrapporterna.