torsdag 25 april 2024

inloggad som

…och strukturerar om inkubatorprogrammet

|  
|  

Ideon strukturerar om sitt nuvarande inkubatorprogram och delar upp verksamheten i två delar, Build och Growth. Första omgången av Build, som omfattar nio månader av seminarier och workshops, lanserades i september med sju uppstartsbolag.

– Här vill vi ha de mindre erfarna entreprenörerna som är i startfasen med sina bolag och kanske har en första produktprototyp. Vi lär dem att bygga bolag med hjälp av nya lärdomar inom ledarskap, strategi och finansiering. Denna omgång har vi bestämt att programmet ska ske fysiskt på plats på Ideon för att deltagarna ska lära känna varandra och hjälpa varandra även framöver, säger Anders G Nilsson, vd för Ideon Innovation och Ideon Open.

Growth, som ännu håller på att formas och ska lanseras senare i höst, ska vara en fortsättning för bolagen efter Build.

– Build och Growth är även ett första steg för oss i att utveckla ett fördjupat samarbete med samtliga universitet, högskolor och inkubatorer i Skåne och Blekinge. Vi ska tillsammans ge bolagen det stöd de behöver, säger Anders G Nilsson.

Bolagen som är med i första omgången av Build är Transforming Textiles från Tyringe, Pembio, Adamant Quanta, Univerkids och Trackpaw Scientific från Lund samt Golden Possum Games och IO-Dit från Malmö.

Elisabet Ottosson

Ideon strukturerar om sitt nuvarande inkubatorprogram och delar upp verksamheten i två delar, Build och Growth. Första omgången av Build, […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så mycket tjänade skånska börs-vd:ar 2023

    Peter Nilsson, vd för Trelleborg, var Skånes bäst betalda börs-vd 2023. Men ytterligare tolv vd:ar tjänade över 10 Mkr. Rapidus har listan över Skånes bäst betalda börs-vd:ar. Så här mycket tjänade de under 2023.

  • Fetast plånbok vinner

    Efter en tolfteplats av fjorton i SHL måste något göras med hockeylaget Malmö Redhwaks. I brist på kommunalt stöd behövs det nya och kreativa samarbeten med näringslivet.

  • Blandad kompott i rapportfloden

    Fortsatt svag efterfrågan medan kostnadsjakt i bolagen putsar resultaten. Det är den trend som går att utläsa ur de skånska börsbolagens rapporter för det första kvartalet, även om bilden är mycket blandad. Vi sammanfattar mer än ett dussin färska skånska rapporter.