måndag 25 september 2023

inloggad som

Ideon lanserar accelerator för hårdvara…

|  
|  

Ideon blir värd för den första sydsvenska versionen av acceleratorn Produktionsänglar, som riktar sig till uppstartsbolag med hårdvaruprodukter. Dessa ska få hjälp av den regionala tillverkningsindustrin med att ta sina prototyper till industrialisering och produktion. På sikt ska Ideon även ta över driften för programmet.

Programmet har tagits fram av Södertälje Science Park, som under flera år drivit det tillsammans med KTH. Nu lanseras acceleratorn för första gången utanför huvudstadsregionen.

– Ideon är denna gång värd för programmet i södra Sverige, men vi kommer på sikt att ta över driften av programmet och rikta oss mot intresserade bolag i Skåne, Blekinge, Halland och södra Småland. Det är många uppstartsbolag och småbolag som kämpar med övergången från idé och prototyp till regelrätt produktion. Vi har redan en viss kompetens inom detta område, men behöver stärka den, säger Anders G Nilsson, i dag vd för Ideon Innovation och Ideon Open.

Produktionsänglar Syd är ett tre månader långt program där åtta unga bolag ska bearbeta sina prototyper tillsammans med aktörer från tillverkningsindustrin. Ideon samarbetar, enligt Anders G Nilsson, med bland andra UIC Syd för att bygga upp ett regionalt nätverk av producerande bolag.

– Genom samarbetet kommer även den svenska tillverkande industrin att bli bättre på att arbeta med småbolag. Som det är nu får de ofta vända sig utomlands för att få hjälp och sedan stannar produktionen kvar där. Nu kan vi ta hem mer av produktionen till Sverige, säger han.

Elisabet Ottosson

Ideon blir värd för den första sydsvenska versionen av acceleratorn Produktionsänglar, som riktar sig till uppstartsbolag med hårdvaruprodukter. Dessa ska få […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad