lördag 4 maj 2024

inloggad som

Ideon konsolideras

|  
|  

Ideon Innovation, Ideon Open och Ideon AB blir kring årsskiftet Ideon Science Park, en konsolidering som ska ge forskningsparken en tydligare verksamhetsinriktning och stärka dess roll internationellt. 

– Vårt uppdrag är i grunden att stödja kommersialiseringen av forskning med samhällsnytta. Som innovationsarena ska vi verka i skärningspunkten mellan akademi, forskning, näringsliv och offentligheten. Genom att renodla organisationen och ägandet hoppas vi göra detta tydligare, säger Lotta Wessfeldt, Ideon AB:s vd, som blir operativ chef för den nya organisationen.  

Ideon ägs av Lunds kommun, Lunds Universitet, Castellum och Wihlborgs, samt en intresseförening. Ägandet ser i dag dock olika ut i de olika bolagen, vilket man nu ska råda bot på med en enda stor organisation. 

– I dag är själva forskningsparken, Ideon AB, helägd av två privata fastighetsbolag, Wihlborgs och Castellum. Det gör det onödigt svårt för oss att bli erkända som den främjande aktör vi är och ska vara för såväl Lunds Universitet och Lunds kommun, som Region Skåne. Det är endast genom samarbeten som vi kan stärka innovationskraften i vår region, säger Lotta Wessfeldt. 

Emiliano Strauss

Ideon Innovation, Ideon Open och Ideon AB blir kring årsskiftet Ideon Science Park, en konsolidering som ska ge forskningsparken en […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Finns det ekonomi i delningsekonomi?

    I dagens avsnitt av Lejonkulan sätter riskkapitalisten och affärsängeln Janne Dahlqvist tänderna i delningsekonomin. Kulan gästas av Emelie Nilsson Sträng som grundat företaget Della8.