torsdag 9 maj 2024

inloggad som

Västra Hamnen på analysoffensiv

I det rådande svala börsklimatet satsar nu Västra Hamnen Corporate Finance på sitt affärsområde för uppdragsanalyser och har nyss anställt fyra nya analytiker. 

Uppdragsanalyser är utvärderingar av bolag och deras aktiekurser som utförs på beställning av bolagen i fråga. 

– Vi identifierar vad som är värdedrivande i bolagen, vad som påverkar aktiekursen. Vi anser att det finns en stor efterfrågan på den typen av analyser, inte minst i Danmark där det inte är så vanligt med uppdragsanalyser, säger Västra Hamnens vd Oscar Ahlgren. 

Malmöbolaget börsnoterades på First North i våras, men tog inte in något kapital i samband med noteringen. Huvudmålet med noteringen var i stället att öka Västra Hamnen Corporate Finances synlighet, inte minst i Danmark. Hittills ha det fungerat, men enligt Oscar Ahlgren har det ännu inte resulterat i fler affärer på andra sidan sundet. Detta då världsläget gör att det inte genomförs så många transaktioner överhuvudtaget. Enligt Oscar Ahlgren innebär den dåliga tajmingen för kapitaliseringar samtidigt en bra tajming för Malmöbolaget att satsa på uppdragsanalyser. 

– Vi har bara skrapat på ytan av affärsområdet som vi kallar Marknadsfokus. I Sverige finns det en del liknande tjänster, men vi är väldigt duktiga på det och kan växa rejält inom området om vi bara får in fler medarbetare, säger han till Rapidus. 

Emiliano Strauss

I det rådande svala börsklimatet satsar nu Västra Hamnen Corporate Finance på sitt affärsområde för uppdragsanalyser och har nyss anställt […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon ska rädda Veg of Lund

    Oatly-veteranen Helene Nielsen har tagit över som vd för Veg of Lund med potatisdrycken Dug. Nu är det vinna eller försvinna efter flera år av stigande förluster.

  • Robotar från Lund vill in i e-handeln

    Cognibotics försäljning av robotautomation accelererar. Efter en ökning med över 30 procent flera år i rad har Lundabolaget nu säkrat sitt största kundavtal hittills.

  • Camurus lyfter på rapport

    Lunds läkemedelsstjärna Camurus ökar på sista raden i dagens rapport för årets första kvartal. Samtidigt upprepar det Lundabaserade läkemedelsbolaget sina finansiella utsikter för helåret.