tisdag 26 september 2023

inloggad som

I Love Lund ringer i klockan

|  
|  

Investerarnätverket I Love Lund har blivit godkända för notering och på fredag börjar företagets aktie handlas på Spotlight Stock Market. Kvällen innan ska Lunds domkyrka agera börsklocka. 

– På fredag när börsen öppnar ringer vi i den riktiga börsklockan på Grand, men på torsdag kväll innan skålar vi till den viktigaste klockan, nämligen domkyrkans. Vi kommer att ha lite tal, mingel och bubbel, alla som älskar Lund är välkomna. Kockan nio ringer domkyrkans klocka, för oss tycker vi, men Domkyrkan menar att den ändå slår klockan nio varje kväll, säger I Love Lunds vd och grundare Björn Englund. 

I Love Lund gör en direktnotering och tar därmed inte in något kapital i samband med noteringen. Björn Englund förväntar sig en relativt låg handel de första veckorna, då han inte upplevt någon vilja från bolagets delägare att göra exits. Huvudmålet med noteringen är i stället att sprida ägandet ytterligare och tillgängliggöra aktien för fler lundensare. 

– Detta är nästa steg i vårt katedralbygge och ett avstamp för våra större framtida visioner. Visst kan man sälja sina andelar och göra lite vinst redan nu, men det har inte något varit tryck på det. Däremot har vi en kö med folk som vill in i företaget och vill handla via sina ISK-konton, säger han. 

Emiliano Strauss

Investerarnätverket I Love Lund har blivit godkända för notering och på fredag börjar företagets aktie handlas på Spotlight Stock Market. Kvällen […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad