tisdag 25 juni 2024

inloggad som

E-hälsobolag säljer börsplats – igen

Curando håller på att lämna över sin plats på Nasdaq First North genom ett omvänt förvärv, för andra gången. Nu är det Rightbridge Ventures, ett investeringsbolag med fokus på e-sport och spelutveckling, som tar över börsplatsen. I utbyte får Curandos ägare aktier i Rightbridge samtidigt som e-hälsobolagets verksamhet flyttas till ett dotterbolag som snart ska noteras. 

Curandos aktie började handlas på Nasdaq så sent som i våras. Det var andra gången som bolaget noterade sig på First North, den första börsplatsen såldes i ett liknande omvänt förvärv till medieföretaget Vo2 Cap. 

– Vi fick bra respons från våra aktieägare senast det begav sig, vi upplevde affären som lyckosam. Därför har vi sett detta som ett lite annorlunda andra ben vi kan stå på om möjligheten ges igen. Den chansen fick vi nu. Vi har också hittills fått positiv respons från marknaden gällande det villkorade förvärvet av Rightbridge. Vi är del av den minoritet av listade bolag som under året haft en tydlig positiv värdeutveckling, säger Curandos vd Johan Tinnerholm. 

Curando utvecklar tjänster inom e-hälsa med inriktning på företagshälsa och primärvård. Verksamhetens fokus just nu är att fortsätta att skala upp och öka antalet dagliga användare.

– Denna typ av förvärv kan så klart vara komplicerade och ta fokus från bolagets kärnverksamhet. Men då vi har erfarenhet av detta sedan tidigare så blir det rättframt och effektivt för alla parter, med ett tydligt mervärde för våra aktieägare.   

Emiliano Strauss

Curando håller på att lämna över sin plats på Nasdaq First North genom ett omvänt förvärv, för andra gången. Nu […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon sätter 1 miljard i rullning

    Det tog ett år, men nu har klimatinvesteringsfonden Pale Blue Dot börjat investera i sin andra fond. 1 miljard kronor väntar på att finna rätt adresser i hela världen i form av såddkapital till startups som jobbar klimatsmart. Heidi Lindvall, partner och en av fondens grundare, berättar för Rapidus.

  • Miljardavtalet sprack

    Bioteknikföretaget Aqilions samarbetsavtal med läkemedelsjätten Merck avslutas. Av avtalet som hade potential att ge Aqilion 10 miljarder kronor, blir alltså intet.


  • Hon sätter 1 miljard i rullning

    Det tog ett år, men nu har klimatinvesteringsfonden Pale Blue Dot börjat investera i sin andra fond. 1 miljard kronor väntar på att finna rätt adresser i hela världen i form av såddkapital till startups som jobbar klimatsmart. Heidi Lindvall, partner och en av fondens grundare, berättar för Rapidus.

  • Tunga skånska portföljer

    Nästan 50 miljarder kronor finns i åtta av Skånes största aktieportföljer. Rapidus har tagit en titt på några av de skånska familjernas och stiftelsernas innehav. Gissa vilka som är störst!

  • Aktietips för sommaren

    Det finns mer än 160 börsnoterade bolag med säte i Skåne. Visst måste några av dessa aktier glädja sina ägare i sommar? Rapidus har pratat med ett par skånska aktierävar som tipsar om aktier som kan få ett sommarmomentum.

  • 740 Mkr till Sandberg

    Camurus huvudägare Sandberg Development sålde här om dagen aktier i Camurus för 740 Mkr. Vd Stefan Persson berättar varför.

  • Storytel gjorde honom till ängel

    En tidig investering i ljudboksjätten Storytel betalade av sig med råge och har möjliggjort flera investeringar i skånska bolag. Filip Larsson är en aktiv affärsängel i regionen, och något av en doldis.

  • Köpfest i skånska bolag 

    Skånska bolag lockar investerare. IT-företaget Nordlo köper ett skånsk familjeföretag och tripplar därmed sin omsättning samtidigt som Spiltan Invest investerar stort i ett stenkrossbolag från Blentarp. 

  • Tunt i Affärsänglarnas portfölj

    Två av fem bolag som Affärsänglarna listar som ”sina” bolag är i eller på väg i konkurs. Här visar vi listan.

  • Kassorna tryter för skånska bolag

    Både mjukvarubolaget Modelon och läkemedelsbolaget Respiratorius vill plocka in totalt 78 miljoner i kommande företrädesemissioner. Samtidigt har nanoteknikbolaget Beammwave nyligen avslutat sin företrädesemission med halvdant utfall.

  • Inarea ökar arean

    Golvläggningskoncernen Inarea, helägd av investerargruppen Small Cap Partners i Malmö, gör ett storförvärv i Finland. Affären innebär näst intill en fördubbling av omsättningen till 3 miljarder kronor.

  • ”Det får vara nog med dödsspiralfinansieringar”

    Nyemissionerna bland små börsbolag står som spön i backen. I många fall handlar det om rena räddningsaktioner. Det vore bättre att avnotera eller likvidera många av dessa bolag. Det säger Oscar Ahlgren, vd för Västra Hamnen Corporate Finance.