lördag 30 september 2023

inloggad som

Krinova vänder sig norrut

|  
|  

Ett nytt samarbete mellan fem olika science parks ska knyta ihop Skåne med Småland och Blekinge. Krinova hoppas kunna dra nytta av städernas olika inriktningar och skapa bättre erbjudanden åt företagen i regionen.

– Att samarbeta över gränserna gör att vi kan bli stora tillsammans. Väldigt intressant är hur inkubatorerna har olika identiteter och spetskompetenser, som är sprungna ur tradition och historia. Till exempel i Karlskrona har IT och telekom varit väldigt starka och hos oss är det livsmedel, säger Christian Nyhlén, vd för Krinova Incubator & Science Park.

Utöver Krinova är det NetPort Science Park i Karlshamn, Blue Science Park i Karlskrona, Kalmar Science Park och Växjö Linnæus Science Park som ingår i samarbetet.

Hur kommer det sig att ni vänder er åt nordost?

– Vi har redan ett strålkastarljus med olika samarbeten åt sydväst. Men eftersom vi ligger i nordöstra Skåne så har vi också en arbetsmarknads- och företagsregion som sträcker sig in i Småland och Blekinge, säger Christian Nyhlén.

Mette Carlbom

Ett nytt samarbete mellan fem olika science parks ska knyta ihop Skåne med Småland och Blekinge. Krinova hoppas kunna dra […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad