fredag 29 september 2023

inloggad som

Business Region Skåne fusioneras

De två dotterbolagen Tourism in Skåne och Event in Skåne slås ihop med Business Region Skåne. En organisationsberedning inom regionen lade fram förslaget till regionfullmäktige i våras och efter beslut i fullmäktige den 14 juni verkställs nu beslutet.

Pia Jönsson Rajgård var vd för Tourism in Skåne i 14 år. Hon fortsätter nu som vd för moderbolaget Business Region Skåne – en tjänst hon haft sedan tre år.


– Under 14 år har vi byggt upp en organisation som är ledande i landet när det kommer till turism och näringsliv. Tourism in Skåne är angeläget, starkt och ligger i tiden. Det känns som helt rätt läge personligen för mig att röra på mig och jättespännande att få vara med att bygga upp en ny form av organisation, som på samma gång är bekant för mig, säger Pia Jönsson Rajgård.

Dotterbolagen som nu slås ihop har arbetat mot det gemensamma målet att öka regionens attraktionskraft när det kommer till möten, företagande, kultur och besöksnäring. Pia Jönsson Rajgård kommer framöver att ägna sig allt mer åt företagande och affärsfrågor, en förändring som enligt henne själv är välkommen.

– Jag ska arbeta med hela koncernens omställningsarbete. Det är mycket som händer just nu, det blir ett större bolag med större resurser och både ett turism- och eventfrämjande uppdrag. Fusionen planeras att vara klar lagom till årsskiftet, säger hon.

Vilka konkreta förändringar kan väntas i och med sammanslagningen?

–Det skapas givetvis synergier i olika former. I vårt fall finns det en gemensam färdplan för turismens och besöksnäringens väg mot 2030. En annan del som vi ser framför oss är att bli en ännu starkare aktör i det nationella och internationella arbetet inom hållbarhetsfrågorna där evenemang är en viktig del i den sociala hållbarheten, säger Pia Jönsson Rajgård.

Julia Eriksson

De två dotterbolagen Tourism in Skåne och Event in Skåne slås ihop med Business Region Skåne. En organisationsberedning inom regionen […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


Vårt stora arkiv är ett unikt dokument över Öresundsregionens näringsliv


  • Rapidus lanserar podd
https://open.spotify.com/show/6ZJbqTBYY3pDjZyTr7g1qt?si=18efd5d16e134096


Samarbetspartners

Zacco
Sparbanken Skåne
Lindahl