tisdag 9 juli 2024

inloggad som

Business Region Skåne fusioneras

De två dotterbolagen Tourism in Skåne och Event in Skåne slås ihop med Business Region Skåne. En organisationsberedning inom regionen lade fram förslaget till regionfullmäktige i våras och efter beslut i fullmäktige den 14 juni verkställs nu beslutet.

Pia Jönsson Rajgård var vd för Tourism in Skåne i 14 år. Hon fortsätter nu som vd för moderbolaget Business Region Skåne – en tjänst hon haft sedan tre år.


– Under 14 år har vi byggt upp en organisation som är ledande i landet när det kommer till turism och näringsliv. Tourism in Skåne är angeläget, starkt och ligger i tiden. Det känns som helt rätt läge personligen för mig att röra på mig och jättespännande att få vara med att bygga upp en ny form av organisation, som på samma gång är bekant för mig, säger Pia Jönsson Rajgård.

Dotterbolagen som nu slås ihop har arbetat mot det gemensamma målet att öka regionens attraktionskraft när det kommer till möten, företagande, kultur och besöksnäring. Pia Jönsson Rajgård kommer framöver att ägna sig allt mer åt företagande och affärsfrågor, en förändring som enligt henne själv är välkommen.

– Jag ska arbeta med hela koncernens omställningsarbete. Det är mycket som händer just nu, det blir ett större bolag med större resurser och både ett turism- och eventfrämjande uppdrag. Fusionen planeras att vara klar lagom till årsskiftet, säger hon.

Vilka konkreta förändringar kan väntas i och med sammanslagningen?

–Det skapas givetvis synergier i olika former. I vårt fall finns det en gemensam färdplan för turismens och besöksnäringens väg mot 2030. En annan del som vi ser framför oss är att bli en ännu starkare aktör i det nationella och internationella arbetet inom hållbarhetsfrågorna där evenemang är en viktig del i den sociala hållbarheten, säger Pia Jönsson Rajgård.

Julia Eriksson

De två dotterbolagen Tourism in Skåne och Event in Skåne slås ihop med Business Region Skåne. En organisationsberedning inom regionen […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • Tunga utmaningar i Höganäs

  Metallpulvertillverkaren Höganäs är inne i en storm av utmaningar. Företaget i nordvästra Skåne är Sveriges sjuttonde största utsläppare av koldioxid. Så kan det inte fortsätta. Och vd Henrik Ager berättar vad omställningen till elbilar innebär.
  – Vi har fyra-fem år på oss att ställa om, säger han i en intervju med Rapidus.

 • Renstädat i Wihlborgs

  Wihlborgs befinner sig mycket nära toppen av sina räntekostnader. Samtidigt ser nedskrivningarna av fastighetsvärden ut att närma sig slutet. Det framgick när fastighetsbolaget med vd Ulrika Hallengren presenterade rapporten för andra kvartalet på måndagen.

 • Hänt i vecka 27

  Förvärv och försäljningar. Det händer saker i det skånska näringslivet även efter att sommarlugnet börjat lägga sig. Här är en summering av de viktigaste affärsnyheterna under den gångna veckan.